Categories: Qualitat, Institucions sanitàries

Reforma del Servei d’Urgències de l’Hospital d’Inca: inversió d’interés autonòmic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern  va aprovar declarar inversió d’interès autonòmic les obres d’adequació i ampliació dels serveis d’Urgències, Rehabilitació i UCI de l’Hospital Comarcal d’Inca

El Servei de Salut de las Illes Balears va valorar les actuacions per executar el contracte per un import total inicial de 8,9 milions d’euros (inclòs l’IVA). Per la seva banda, el Consell de Govern  va atorgar la preceptiva autorització per contractar aquestes obres en una de les sessions del mes de desembre.

Un equip multidisciplinari de professionals de l’Hospital va elaborar —a requeriment de la Direcció del centre— un pla funcional per al Servei d’Urgències, amb el qual ha desenvolupat un programa de necessitats. Per tot això i amb la finalitat de donar la cobertura sanitària adequada als usuaris del Sector Sanitari de Tramuntana, cal dur a terme determinades obres per desenvolupar les especificacions del pla funcional.

L’Hospital Comarcal d’Inca actualment assisteix una població de més de 120.000 habitants; per tant, el dimensionament que es va fer al seu dia (84.000 habitants) s’ha vist superat significativament, i aquesta situació fa necessària una actualització en un servei afectat com ho és el d’Urgències, que no pot assumir adequadament l’augment de l’afluència d’usuaris.

Aquest projecte de caràcter sanitari rep aquesta consideració d’acord amb el Decret llei del mes de gener de 2018, de mesures urgents per a la millora i/o l’ampliació de la xarxa d’equipaments públics d’usos educatius, sanitaris o socials de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. El Servei de Salut va estimar que aquestes obres s’han de considerar d’interès autonòmic atès que són d’indubtable necessitat, urgència i importància.

[Fonts: Conselleria de Salut. 07/02/2020 - BOIB Núm. 17. 08/02/2020

[Foto: Infosalut / Hospital Comarcal d’Inca / CC BY-NC-SA 4.0]