Categories: Qualitat, Salut ambiental

L’Hospital Comarcal d’Inca instal·la plaques solars fotovoltaiques

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Hospital Comarcal d’Inca ha instal·lat 390 plaques solars fotovoltaiques a l’aparcament amb l’objectiu de reduir el consum energètic del centre i, alhora, de disminuir les emissions de CO2.

En concret, la instal·lació fotovoltaica s’ha instal·lat a les pèrgoles de la primera línia d’aparcaments de davant l’Hospital. Ocupa una superfície de 700 m2 i cobreix quaranta-nou places d’aparcament. La instal·lació ha estat finançada per la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius i ha tingut un cost de 395.248 €.

La instal·lació permetrà generar una potència de pic de 117 kW, la qual cosa suposarà el 2,3 % de l’energia que necessita l’Hospital i un estalvi aproximat de 20.000 € anuals. Les noves plaques fotovoltaiques s’han afegit a les que ja hi ha a la coberta de l’edifici, que generen una potència de pic de 125 kW, i que suposen un estalvi del 2,8 % de l’energia que consumeix el centre i un estalvi econòmic de 17.766 € anuals.

La instal·lació fotovoltaica complementa el subministrament de la xarxa elèctrica i permet reduir les emissions de CO2 de l’Hospital. En aquest sentit, es calcula que la reducció de CO2 equival a l’absorció que en farien 755 arbres.

A més de la instal·lació fotovoltaica, l’Hospital també ha instal·lat dos punts de recàrrega, amb quatre places, per a vehicles elèctrics, disponibles per a usuaris i personal de l’Hospital.

La consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, va visitar, entre d’altres dirigents, aquestes instal·lacions.

[Font: Conselleria de Salut I Consum. 27/02/2020]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]