Categoria: Estudis i projectes

Relació de la microbiota fecal amb l'obesitat infantil

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) de la Universitat de les Illes Balears i membres del CIBEROBN l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha publicat una scoping review exhaustiva sobre la relació de la microbiota fecal amb l'obesitat infantil. També hi han participat diferents centres espanyols.

Josep Antoni Tur, investigador del Grup NUCOX han participat en la publicació de l'article amb el títol "Fecal microbiota relationships with childhood obesity: A scoping comprehensive review" a la revista Obesity Reviews.

L'obesitat infantil és una càrrega costosa a la majoria de les regions amb unes conseqüències rellevants i adverses a llarg termini en la salut de la vida adulta. Diferents estudis han associat l'excés de pes corporal amb un perfil específic de microbiota intestinal. Diferents factors relacionals amb l'abundància de microorganismes fecals sembla que contribueixen a l'obesitat infantil, com el guany de pes gestacional, dieta perinatal, administració d'antibiòtics a la mare i/o infant, part i patrons alimentaris, entre d'altres. Aquesta revisió informa i analitza diversos factors que afecten la microbiota intestinal infantil amb implicacions putatives o possibles implicacions en l'augment dels nivells d'obesitat en infants així com microbiota intestinal associat amb el pes corporal en infants.

Referència de l'article
Cuevillas B, Milagro FI, Tur JA, Gil‐Campos M, Miguel‐Etayo P, Martínez JA, et al. Fecal microbiota relationships with childhood obesity: A scoping comprehensive review. Obes Rev. 2022;23(S1). doi: 10.1111/obr.13394. PubMed PMID: 34913242.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]