Categoria: Estudis i projectes

Efectivitat de la vacuna contra la COVID-19 per evitar l'hospitalització per la SARS-CoV-2

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Servei de Medicina Preventiva de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi sobre l'efectivitat de la vacuna contra la COVID-19 per evitar l'hospitalització per la SARS-CoV-2. També hi han participat diferents centres espanyols.

Olga Hidalgo-Pardo, metgessa de medicina preventiva de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "COVID-19 vaccine effectiveness against hospitalization due to SARS-CoV-2: A test-negative design study based on Severe Acute Respiratory Infection (SARI) sentinel surveillance in Spain" a la revista Influenza and other respiratory viruses.

Amb l'emergència del SARS-CoV-2, els sistemes de vigilància per la grip a Espanya es varen transformar en un nou sistema de vigilància sentinella sindròmica. El Sistema de Vigilància de la Grip a Espanya (SiVIRA) es basa en una xarxa de vigilància d'hospitals sentinella per infecció respiratòria aguda (IRA) a atenció primària i una xarxa de vigilància d'hospitals sentinelles per a vigilància d'IRA severa als hospitals.

a xarxa de vigilància d'hospitals sentinella SiVIRA a Espanya va poder descriure les característiques epidemiològiques d'hospitalitzacions ARI sentinelles i donen una estimació de l'efectivitat de la vacuna de la COVID-19 en la població que es vigila. L'estimació afegeix l'evidència d'alta efectivitat de les vacunes RNA contra la COVID-19 severa i disminució de la protecció des del temps de la vacunació en els majors de vuitanta anys. No es varen observar diferències substancials entre variants SARS-CoV-2 (Alpha vs. Delta).

Referència de l'article
Mazagatos C, Delgado‐Sanz C, Monge S, Pozo F, Oliva J, Sandonis V, et al. COVID‐19 vaccine effectiveness against hospitalization due to SARS‐CoV‐2: A test‐negative design study based on Severe Acute Respiratory Infection (SARI) sentinel surveillance in Spain. Influenza Other Respi Viruses. 2022 Jul 26. doi: 10.1111/irv.13026. PubMed PMID: 35880469.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]