Categoria: Estudis i projectes

Ús de la mHealth per millorar l'adherència farmacològica en pacients amb DM2

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Serveis de Farmàcia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i l'Hospital Universitari Son Espases han publicat una revisió sistemàtica sobre l'ús de la mHealth per millorar l'adherència farmacològica en pacients amb diabetis mellitus tipus II.

Francesc Company-Bezares, farmacèutic de l'Hospital Universitari Son Llàtzer; i Ana Aretio-Pousa, farmacèutica de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Estrategias de mHealth para mejorar la adherencia farmacológica en pacientes con diabetes mellitus tipo II: revisión sistemática" a la revista Farmacia Hospitalaria.

L'objectiu de l'article era descriure els estudis de mHealth publicats per millorar l'adherència en pacients amb diabetis mellitus tipus II, la seva població objectiu i el seu impacte en funció de l'estratègia utilitzada i el tipus d'intervenció.

L'heterogeneïtat de resultats impedeix extreure conclusions respecte a quina estratègia de mHealth millora l'adherència farmacològica en pacients amb diabetis tipus II. La població major de 65 anys està infrarepresentada en la majoria dels estudis, encara suposen el 21% dels diabètics a Espanya. Els tipus d'intervenció trobats són conductuals i/o educacionals, i estan en línia amb altres publicacions sobre intervencions de telemedicina. Són necessaris més estudis per dil·lucidar quines estratègies de mHealth tenen un major impacte en l'adherència farmacològica en pacients amb diabetis mellitus tipus II.

Referència de l'article
Francesc Company-Bezares AA-P. Estrategias de mHealth para mejorar la adherencia farmacológica en pacientes con diabetes mellitus tipo II: revisión sistemática. Farm Hosp. 2022;46(supl 1):47–58. doi: 10.7399/fh.13235.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: CCOO Servicios / telefono-teclado/ CC BYND 2.0]