Categoria: Estudis i projectes

Resultats científics de l'EURObservational Research Programme

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en una avaluació bibliomètrica sobre els resultats científics de l'EURObservational Research Programme. També hi han participat diferents centres europeus.

Xavier Rosselló, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "EURObservational Research Programme: a bibliometric assessment of its scientific output" a la revista European Heart Journal - Quality of Care and Clinical Outcomes.

Donada la falta de dades observacionals fiables, d'una xarxa de centres voluntaris i de procediments metodològics estandarditzats, l'EURObservational Research Programme (EORP) de l'European Society of Cardiology es va crear per proporcionar una millor comprensió de l'atenció i els resultats cardiovasculars en el món real. L'objectiu és avaluar l'impacte científic d'EORP mitjançant un enfocament bibliomètric.

Els registres EORP han contribuït a generar coneixements científics de gran impacte. Les mètriques d'alta qualitat posen de manifest la rellevància dels registres cardiovasculars internacionals EORP en la comunitat acadèmica. Es necessiten esforços per recolzar aquest i altres programes destinats a aportar proves del món real a partir de dades independents de pacients sobre l'atenció i resultats cardiovasculars en múltiples geografies.

Referència de l'article
Rossello X, Massó-van Roessel A, Chioncel O, Tavazzi L, Ferrari R, Vahanian A, et al. EURObservational Research Programme: a bibliometric assessment of its scientific output. Eur Hear J - Qual Care Clin Outcomes. 2022 Jul 26. doi: 10.1093/ehjqcco/qcac041. PubMed PMID: 35881480.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: unsplash.com / City people walking blur / CC-by-sa-2.0]