Categoria: Recursos humans

Es declara d’interès públic l’exercici d’un segon lloc de feina assistencial sanitari i/o sociosanitari

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOIB núm. 87, de 14 de juliol de 2018, s’ha publicat l’Acord del Consell de Govern, pel qual es declara d’interès públic l’exercici d’un segon lloc de feina de caràcter assistencial en el sector públic sanitari i/o sociosanitari per part del personal sanitari de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Cal tenir en compte que a les Illes Balears hi ha un dèficit estructural de professionals sanitaris i que en el sistema sanitari públic operen també entitats privades concertades, entitats privades que han subscrit un conveni singular, etc.

Objecte i àmbit d’aplicació

Aquest Acord declara d’interès públic l’exercici de dos llocs de feina en el sector sanitari i/o sociosanitari públic de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

D’acord amb l’article 1 de la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'Incompatibilitats del Personal al Servei de les Administracions Públiques, es consideren activitats sanitàries i sociosanitàries públiques les que s’exerceixin en totes les administracions públiques de les Illes Balears i en els organismes i entitats que integren el seu sector públic instrumental, i s’hi entenen també compreses les que duen a terme les entitats privades que han subscrit un concert o un conveni singular de vinculació, així com les mútues d’accidents de treball i malalties professionals de la Seguretat Social.

L’àmbit subjectiu d’aquest Acord s’estén a tots els professionals sanitaris sigui quina sigui la seva vinculació jurídica (estatutària, funcionarial o laboral).

Àmbit jurídic

Per a l’exercici de la segona activitat és indispensable l’autorització prèvia i expressa de compatibilitat, la qual no pot representar una modificació de la jornada de treball ni de l’horari dels dos llocs, de manera que l’autorització es condiciona al compliment estricte d’ambdós.

La segona activitat que estigui emparada en la declaració d’interès públic que és l’objecte d’aquest Acord només es pot prestar en règim laboral, amb un màxim de 20 hores setmanals i amb una durada determinada, d’acord amb les condicions que estableix la legislació laboral.

Per raons d’interès especial per al servei, s’autoritza que se superin els límits retributius que estableix l’article 7.1 de la Llei 53/1984

Termini

Aquest Acord tindrà efectes per un termini de tres anys, comptadors des de la publicació d'aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

[Font: BOIB. Núm. 087. 14/07/2018]

[Foto: Infosalut]

Notícies relacionades