Categoria: Estudis i projectes

Son Espases participa en un estudi sobre la fonamentació i disseny d'un perioperatori individualitzat en una estratègia ventilatòria pulmonar oberta

cc-epr42Anestesiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un estudi protocol per un assaig aleatoritzat controlat per a la fonamentació i disseny d'un perioperatori individualitzat en una estratègia ventilatòria pulmonar oberta (iPROVE).

També han participat en l'estudi l'Hospital Clínic de València, l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l'Uppsala University Hospital, el FISABIO, l'Hospital de Manises, l'Hospital La Princesa, l'Hospital General de Valencia, l'Hospital del Río Hortega, l'Hospital Universitari La Fe, l'Hospital Clínic de Barcelona, l'Hospital Gregorio Marañón, l'Hospital Universitari Virgen del Rocío, el Complex Hospitalari Universitari A Coruña, l'Hospital de León, l'Hospital Clínic Universitari Virgen de la Arrixaca, l'Hospital Universitario Miguel Servet, la Fundació Hospital Alcorcón, l'Hospital General de Ciudad Real, l'Hospital Universitario de Valme, l'Hospital Ramón y Cajal, l'Hospital Universitario de Gran Canaria Doctor Negrín, l'Hospital de Galdakao, l'Hospital Juan Ramón Jiménez, l'Hospital Puerta Hierro-Majadahonda, l'Hospital Universitari Nuestra Señora de Candelaria, l'Hospital General Universitari d'Alacant i l'Hospital Privat de Comunidad del Mar de Plata.

Pedro Charco, anestesista de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en l'article amb el títol "Rationale and study design for an individualized perioperative open lung ventilatory strategy (iPROVE): study protocol for a randomized controlled trial", publicat a la revista Trials.

Les complicacions postoperatòries pulmonars i no pulmonars són problemes comuns que augmenten la morbiditat i mortalitat en pacients quirúrgics, encara que la incidència ha disminuït l'ús d'estratègies protectives de ventilació pulmonar. Assaigs previs s'han centrat en estratègies estàndards en el periode intraoperatiu i postoperatiu, però sense personalitzar aquestes estratègies per adaptar-se a les necessitats de cada pacient individual i sense considerar els dos períodes com un acostament d'enfocament global de protecció perioperatòria del pulmó. L'assaig presentat té com objectiu compararar les complicacions postoperatòries quan s'utilitza una estratègia de maneig individual de ventilació en els periodes de la intraoperació i postoperació immediata amb aquests quan s'utilitza una estratègia protectiva estàndard en pacients programats per una cirurgia abdominal major.

Referència de l'article
Ferrando C, Soro M, Canet J, Unzueta MC, Suarez F, Librero J, et al. Rationale and study design for an individualized perioperative open lung ventilatory strategy (iPROVE): study protocol for a randomized controlled trial. Trials. 2015 Apr 27;16(1):193,015-0694-1.
PubMed | Almetric | Text complet | Enllaços Bibliosalut

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Nephron / Hyaline membrane / CC BY­ND 2.0]

Calendari de formació

Febrer   2023
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28