Categoria: Ajudes

El grup de recerca en NUCOX de la UIB lidera el grup de treball en nutrició, estils de vida i oxidació a l’organisme del projecte europeu COST CA16112

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El grup de recerca en Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) de la Universitat de les Illes Balears (UIB), que forma part de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) i de CIBEROBN (Institut de Salut Carlos III), ha vist subvencionat pel Programa COST de la Unió Europea el seu projecte de recerca "Personalized nutrition in aging society: Redox control of major age-related diseases (NutRedOx)" (COST Action CA16112).

Aquest projecte persegueix analitzar l'impacte dels composts antioxidants actius presents als aliments sobre l'envelliment saludable, la quimioprevenció i les patologies pròpies de l'edat. Es crearà, així, un centre europeu d'excel·lència que proveirà bases científiques dirigides a millorar, a llarg termini, els hàbits nutricionals i d'estils de vida, així com la promoció de l'envelliment saludable entre la població, alhora que formar noves generacions de científics i desenvolupar nous aliments i fàrmacs adequats a les necessitats poblacionals.

El grup de recerca en Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu de la UIB, dirigit pel Dr. Josep Antoni Tur Marí, catedràtic de Fisiologia, que agrupa professors, investigadors i facultatius de la UIB, de l'Hospital Son Llàtzer, de l'Hospital de Manacor i de l'Hospital Universitari Son Espases i de centres d'Atenció Primària, liderarà el Grup de treball dirigit a investigar l'impacte que molècules de coneguda activitat antioxidant tinguin sobre l'organisme i patologies associades a l'edat, com ara diabetis mellitus tipus 2, malalties degeneratives, cardiovasculars o alteracions d'origen inflamatori. Al mateix temps, el professor Tur en serà part del Core Group o grup executiu de l'Acció COST subvencionada.

El projecte concedit ha rebut 584.000 euros, tindrà una durada de quatre anys i agrupa a 86 investigadors de 29 països: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bòsnia i Hercegovina, Croàcia, Dinamarca, Eslovènia, Espanya, Estònia, França, Macedònia, Grècia, Irlanda, Israel, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania, Sèrbia, Suïssa, Turquia i Xipre.

[Font: Universitat de les Illes Balears. 04/04/2017]

[Foto: UIB]