Categoria: Ajudes

Bases reguladores de les subvencions per dur a terme activitats relacionades amb la salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOIB núm. 56, de 10 de maig de 2017, s'ha publicat l'Ordre de la consellera de Salut, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions per dur a terme activitats relacionades amb la salut i el consum.

Activitats objecte de subvencions per part de la Conselleria de Salut en matèria de salut pública

a) Les activitats destinades a fomentar la promoció de la salut i l'educació per a la salut en l'àmbit comunitari, laboral i educatiu o per a col·lectius en risc d'exclusió social.

b) Les activitats destinades a la promoció de la donació de sang.

c) Les activitats destinades a promoure la qualitat de vida i la salut, la recerca, la prevenció, l'atenció i la incorporació social i laboral de les persones drogodependents i amb altres addiccions.

d) Les activitats dirigides a prevenir l'aparició de malalties transmissibles i no transmissibles, especialment entre els grups poblacionals més vulnerables, així com les orientades a la detecció precoç d'aquestes malalties, a aturar-ne l'avanç i a millorar la qualitat de vida de les persones afectades.

Beneficiaris

a) Qualsevol persona física resident a les Illes Balears, sempre que per la naturalesa o característiques de l'activitat sigui susceptible de dur-la a terme una persona física.

b) Qualsevol persona jurídica, de caràcter privat, sense afany de lucre, amb domicili social a les Illes Balears, que, a més de dur a terme en el territori de les Illes Balears les activitats de l'article 2.1 a —àmbit comunitari i laboral—, b, c i d d'aquesta Ordre, compleixi els requisits que es preveuen.

c) Per a les activitats de promoció de la salut i educació per a la salut en l'àmbit educatiu que preveu l'article 2.1 a, poden ser beneficiaris els centres educatius de les Illes Balears, de titularitat pública o privada, que dins el seu àmbit d'actuació desenvolupin projectes de promoció de la salut i d'educació per a la salut i que, a més, compleixen els requisits que que es preveuen.

d) Les agrupacions de persones físiques i jurídiques i les entitats sense personalitat jurídica.

Termini

El termini per a la presentació de les sol·licituds serà el que s'estableixi en cada convocatòria i, en tot cas, no pot ser inferior a 15 dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, sempre que aquesta publicació sigui posterior a la de la convocatòria.

[Font: BOIB. Núm. 56. 10/05/2017]

[Foto: Infosalut]