Categoria: Ajudes

Finançament per a la formació i la incorporació de personal investigador als centres de R+D de les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha ratificat l’autorització prèvia per a la despesa corresponent a la convocatòria d’ajuts per formar personal investigador als centres de R+D i empreses de les Illes Balears i incorporar personal investigador al sistema de ciència de la comunitat autónoma.

Els ajuts per a la formació de personal investigador (FPI) i formació de personal investigador empresarial (FPI-E) tenen com a objectiu formar en recerca científica i tècnica als titulats superiors universitaris que vulguin fer una tesi doctoral.

Es finançaran 14 ajuts, 12 de la modalitat FPI i 2 de la modalitat FPI-E.

L’import màxim dels ajuts, de caràcter pluriennal, és de 1.251.418 € per al període 2018-2022. Aquest finançament compta amb una aportació del Fons Social Europeu (FSE).

Els 12 ajuts FPI consisteixen en el cofinançament de contractes laborals, amb modalitat de contracte predoctoral, del personal investigador en formació en centres de R+D que vulgui fer una tesi doctoral associada a un projecte d’investigació.

Pel que fa a la modalitat FPI-E, amb aquests ajuts es cofinançaran contractes laborals de personal investigador en formació que participin en un projecte de recerca industrial o de desenvolupament experimental que es duguin a terme a una empresa, en el qual s’ha d’emmarcar la tesi doctoral.

Així mateix, es destinaran subvencions a cobrir les taxes acadèmiques per al personal investigador en formació, que inclouen la tutela acadèmica de doctorat, l’obertura i el manteniment de l’expedient i la defensa de la tesi doctoral.

També s’ha autoritzat el finançament d'altres 10 ajuts per a la incorporació, en règim de concurrència competitiva, per un import de 720.000 euros per a 2018-2022, de personal investigador al sistema de ciència i tecnologia de les Illes Balears, a centres o unitats de recerca i desenvolupament tecnològic, públic o privats, ubicats a les Illes.

Aquestes ajudes, que també compten amb el cofinançament del Fons Social Europeu (FSE), tenen un import global màxim de 720.000 € per al període 2018-2022 i es distribuiran de la manera següent:

  • Quatre ajuts per al Programa Margalida Comas per a joves investigadors (33.000 € per any)
  • Cinc ajuts per al Programa Vicenç Mut per a investigadors amb experiència (38.000 € per any)
  • Un ajut per al Programa Felip Bauçà per a empreses privades d’R+D (38.000 € per any)

[Fonts: Vicepresidència i Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme. 20/04/2018 - BOIB. Núm. 70. 07/06/2018]