Back Estàs aquí:Home Ajudes Notícies de beques, ajudes i premis Ajudes Aprovació de 394 milions d'euros per a projectes de recerca

Aprovació de 394 milions d'euros per a projectes de recerca

El Consell de Ministres ha autoritzat 393,7 milions d'euros per a les dues convocatòries principals de projectes de recerca.

Projectes de R+D+I Reptes Recerca

Ajudes a projectes l'objectiu dels quals sigui contribuir a resoldre aspectes dels vuit grans reptes socials recollits en l'Estratègia Espanyola de Ciència i Tecnologia i d'Innovació, destacant entre altres temes, salut i qualitat alimentària.

Aquesta convocatòria podrà finançar costos d'execució dels projectes, com ara personal, compra de material, dietes i viatges associats al projecte i despeses en patents i publicacions.

El finançament d'aquesta convocatòra serà de més de 268 milions d'euros.

Projectes de R+D Generació de Coneixement

Ajudes a projectes de recerca sense orientació temàtica prèviament definida, i motivats per la curiositat científica, que tinguin com a objectiu principal la generació de coneixement i el seu avanç, independentment de l'horitzó temporal.

La dotació econòmica d'aquesta convocatòra és de 125,5 milions d'euros.

L'Agència Estatal de Recerca, que depèn del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, gestionarà ambdues convocatòries.

Beneficiaris

Universtitats, centres públics de R+D, entre d’altres.

Durada

Tres o quatre anys (excepcionalment dos).

Novetat

En les convocatòries s'inclou com a novetat l'obligatorietat de presentar la memòria tècnica del projecte en llengua anglesa quan el pressupost del projecte, en costos directes, superi els 100.000 euros. Amb aquest canvi es pretén augmentar l'avaluació internacional dels projectes de recerca.

Més informació

Aquestes convocatòries es publicaran pròximament en el BOE i el termini per a la presentació de les sol·licituds començarà el setembre.

[Font: Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. 03/08/2018]

[Foto: Public Domain Pictures / Tex / CC BYND 2.0]