Premis

Infermeria de Son Espases ha estat guardonada amb el premi al millor pòster en el SEOQ-GECOP 2017

Professionals d'Infermeria de l'Hospital Universitari Son Espases ha estat guardonats amb el premi al millor pòster d’infermeria en el V Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Cirurgia Quirúrgica i a la VII Reunió Internacional del Grup Espanyol de Cirurgia Oncològica Peritoneal, que s'han celebrat a Palma del 8 al 10 de novembre de 2017.

Fátima Enrique, Esperanza Ferrer, Íngrid Medina, Dolores Niebla, Ana Belén Martín, Patricia Hernández, Sebastiana Lladó, Lourdes Ayala, Sonia Mora i Óscar Pérez, infermers de Son Espases, han estat premiats pel seu treball titulat: "Estudio de calidad de vida en pacientes con carciomatosis peritoneal, después de cirugía citorreductora con HIPEC".

Es tracta d'un estudi sobre la qualitat de vida dels pacients amb una carcinomatosi peritoneal després d’una cirurgia citorreductora amb la tècnica HIPEC.

Llegeix més...

L’Àrea Quirúrgica de Manacor guanya dos premis a les millors presentacions en un mes

Durant el mes de novembre l’Àrea Quirúrgica de l’Hospital de Manacor ha presentat diferents treballs que han resultat premiats a les Jornades següents:

- A la I Jornada d’Esterilització, organitzada pel Col·legi Oficial d’Infermeria de Barcelona, van presentar el treball titulat "Check list para el personal de nueva incorporación en esterilización", amb el qual van guanyar el primer premi.

- A la I Jornada Balear d'Infermeria del Dolor, celebrada a Menorca, van presentar el "Triptic informatiu del tractament del dolor post quirúrgic", que també va guanyar el primer premi.

Llegeix més...

L'Associació Ángeles sin Alas ha estat guardonada en els Premis Populars 2017

L’Associació "Ángeles sin Alas" ha estat guardonada en els Premis Populars 2017 que cada any atorga l’emissora de ràdio Cope Mallorca.

S’ha destacat la tasca que realitza aquesta associació sense ànim de lucre creada l’any 2013 per millorar la qualitat de vida de l’infant malalt i la de la seva família.

L’Associació col·labora estretament amb la Unitat de Cures Pal·liatives Pediàtriques de l'Hospital Universitari Son Espases.

Des de l’any 2013, Son Espases disposa d'una Unitat de Cures Pal·liatives Pediàtriques, de referència per a tota la Comunitat Autònoma. Actualment, està formada per set professionals: tres pediatres, dues infermeres especialitzades en pediatria, una psicòloga i una treballadora social de l’Equip d’Atenció Psicosocial (EAPS) de l’Hospital Sant Joan de Déu, de l’Obra Social “la Caixa”.

 

Llegeix més...

Alberto Pérez del Servei de Cardiologia de Manacor ha guanyat el premi al millor cas clínic

El 18 de novembre, durant la celebració de la XVI reunió anual de la Societat Balear de Cardiologia, el Dr. Alberto Pérez Castellanos, adjunt del Servei de Cardiologia de l'Hospital de Manacor, va rebre el premi al millor cas clínic presentat, pel seu treball titulat "Marcapassos transitori: un bon paraigua quan la tempesta referma".

Aquest cas explicava una forma nova i exitosa de tractar durant una guàrdia una "tempesta arrítmica" induïda per una extrasistòlia ventricular precoç amb fenomen "R sobre T", que al seu torn produïa continus episodis de taquicàrdia ventricular i fibril·lació ventricular en el context d'un pacient amb infart agut de miocardi recent.

Mitjançant la sobreestimulació amb un marcapassos transitori a nivell de l'aurícula dreta es va aconseguir inhibir les extrasístoles ventriculars, a l'espera de realitzar una ablació per radiofreqüència de la extrasistòlia ventricular que finalment va eliminar les extrasístoles que produïen els episodis de fibril·lació ventricular.

Llegeix més...

Son Llàtzer ha estat guardonat amb un TOP 20 a la trajectòria en Gestió Hospitalària Global 2010-2015

L'Hospital Son Llàtzer ha estat guardonat en l'edició d'enguany dels premis TOP 20, atorgats per l'empresa de serveis d'informació sanitària IASIST, amb el premi TOP 20 a la trajectòria en Gestió Hospitalària Global 2010-2015, com a mèrit de tots els professionals.

El gerent de l'Hospital Son Llàtzer, Francisco Marí, ha estat l'encarregat de recollir el premi.

 

Llegeix més...