Premis

L'Acadèmia Mèdica Balear lliura el Premi de Recerca i el Premi Honorífic

L'Acadèmia Mèdica Balear va lliurar dos premis, durant l'acte de cloenda del curs acadèmic 2016-2017, celebrat a la sala d'actes del Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears (COMIB).

Els premis són els següents:

- El Premi de Recerca, dotat amb 200 euros, va ser concedit al Dr. José Serrano Pariente, autor del treball "Asthma outcomes improve with continuous positive airway pressure for obstructive sleep apnea".

L'accèsit de 1.000 euros d'aquest mateix premi va ser atorgat a la Dra. Silvia Fernández pel seu treball "Efficacy of the GemOx-R regiment leads to the identification of Oxaliplatin as a highly effective drug against Mantle Cell Lymphoma".

- El Premi Honorífic de l'Acadèmia Mèdica Balear a la trajectòria professional i personal va ser concedit al Dr. Miquel Fiol Sala, actual director científic de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa).

Llegeix més...

El col·lectiu professional de la salut de Formentera rebrà la Medalla d'Or de Formentera 2017

El ple del Consell de Formentera, en sessió extraordinària, va aprovar dia 7 de juliol, per unanimitat, l’atorgament de les distincions honorífiques per l’any 2017 (Medalla d’Or de Formentera, Premis Sant Jaume i Fill adoptiu), l’entrega de les quals es farà en l’acte institucional que està previst per avui, 24 de juliol de 2017, a partir de les 20.30h a la Sala de Cultura (Cinema).

El ple ha decidit atorgar la Medalla d’Or de Formentera al col·lectiu professional de la salut de Formentera. D’aquesta manera es reconeix a totes aquelles persones que, des l’ampli ventall de l’àmbit sanitari, han vetllat i vetllen per l’atenció, l’assistència, el guariment i el benestar a l'illa de Formentera, i fer efectiu i concretar, d’aquesta manera, amb la seva tasca i dedicació, el dret universal de la salut.

Llegeix més...

L'Hospital de Manacor rep un premi nacional d'investigació per un treball sobre les necessitats pal·liatives en l'àmbit renal

Un grup de professionals de l'Hospital de Manacor ha estat guardonat amb el "Premi B. Braun Medical Individualització del tractament de diàlisi". Es tracta d'un premi nacional d'investigació atorgat a un treball que promou la importància d'avaluar les necessitats pal·liatives en l'àmbit renal.

El treball premiat es titula "Avaluació de necessitats pal·liatives en el pacient amb malaltia renal crònica en hemodiàlisi" i ha estat realitzat per Ian Blanco-Mavillard, Juan Pablo Leiva Santos, Gregorio Bolaños Herrezuelo, Catalina Jaume Riutort, Joana María Julia Mora i Miguel Angel Rodriguez Calero.

El lliurament del premi es realitzarà en el marc del XLII Congrés Nacional de la Societat Espanyola d'Infermeria Nefrològica, que se celebrarà a Burgos, del 9 a l'11 d'octubre de 2017.

Llegeix més...

Guanyadors dels premis i beques del Patronat Científic del COMIB 2016-2017

El Col·legi de Metges de les Illes Balears (COMIB), a través de la Fundació Patronat Científic, va lliurar el passat 16 de juny de 2017, durant l'acte de la Patrona, els Premis d'Investigació 2016-2017, el Premio Mutual Mèdica al millor projecte de tesi doctoral, les beques d'innovació i les beques de la Fundació Banc Sabadell de rotació externa i, com a novetat aquest any, el premi Camilo José Cela d'Humanitats Mèdiques i del I Certamen de casos clínics per a metges residents.

Les beques i premis concedits anualment per l'organització col·legial tenen com a principal objectiu donar suport i fomentar la formació especialitzada i la recerca entre els metges de les Illes Balears. A continuació, podeu consultar alguns dels premiats d'aquesta edició.

Premi d'Investigació 2016-2017

- Xavier Arnau Sabaté Arroyo, del Servei d'Urologia de l'Hospital Universitari Son Espases, ha estat el guanyador del premi d'investigació Mateu Orfila pel seu treball titulat: "Puntuación endoscópica de la papila renal y su relación con litiasis renal".

Premio Mutual Mèdica al millor projecte de tesi doctoral

- Joana Núñez Morcillo, adjunta del Servei de Cardiologia de l'Hospital Son Llàtzer, pel seu treball titulat "Deformación miocárdica y torsión ventricular en enfermos y portadores de miocardiopatía hipertrófica".

Llegeix més...

Premis atorgats a les millors comunicacions del I Congrés IBAMFIC

La Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària (IBAMFIC) ha publicat els treballs distingits amb el premi a la millor comunicació del I Congrés IBAMFIC, celebrat al Llatzeret de Maó (Menorca), els dies 9 i 10 de juny de 2017.

Els premis entregats han estat els següents:

El primer premi ha estat per al treball "Diferencia de presión arterial entre brazos y su relación con la lesión de órgano diana". Els autors del qual són Miriela Santana, Carmen Pérez fonseca, Guillem Frontera i Fernando Rigo.

El segon premi ha estat per al treball "Millorar la resolució de l'Atenció Primària de Salut és possible", d'Azucena Carranzo Tomàs, Lluís Gràcia, Rosario Jiménez i Joan Corbera Bachs.

Llegeix més...