Premis

Premis atorgats a les millors comunicacions del I Congrés IBAMFIC

La Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària (IBAMFIC) ha publicat els treballs distingits amb el premi a la millor comunicació del I Congrés IBAMFIC, celebrat al Llatzeret de Maó (Menorca), els dies 9 i 10 de juny de 2017.

Els premis entregats han estat els següents:

El primer premi ha estat per al treball "Diferencia de presión arterial entre brazos y su relación con la lesión de órgano diana". Els autors del qual són Miriela Santana, Carmen Pérez fonseca, Guillem Frontera i Fernando Rigo.

El segon premi ha estat per al treball "Millorar la resolució de l'Atenció Primària de Salut és possible", d'Azucena Carranzo Tomàs, Lluís Gràcia, Rosario Jiménez i Joan Corbera Bachs.

Llegeix més...

La FBSTIB rep el segon premi al millor treball de recerca al Congrés Hispà-Portuguès de Medicina Transfusional 2017

La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) ha rebut el segon premi al millor treball de recerca al Congrés Hispà-Portuguès de Medicina Transfusional 2017, celebrat a Oporto, de l'1 al 3 de juny.

El treball premiat es denomina "Disponibilidad de plaquetas HPA-1ª negativas para el tratamiento de la trombocitopenia fetal/neonatal aloinmune (TFNA): utilidad de un programa de donación de plaquetas por aféresis".

El premi ha estat atorgat per l'Associació Portuguesa d'Immuno-Hemoteràpia (APIH) i la Societat Espanyola de Transfusió Sanguínia i Teràpia Cel·lular (SETS) en el 2n Congrés Conjunt, Hispà-Portuguès de Medicina Trasfusional.

Llegeix més...

Carla López, investigadora de l'IdISBa, rep el premi a la millor comunicació del Congrés de la SEIMC 2017

Carla López, investigadora de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa), ha rebut el premi a la millor comunicació del darrer Congrés de la Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica (SEIMC), celebrat a Màlaga, de l'11 al 13 de maig 2017.

El títol del treball és "Perfil de sensibilidad antibiótica, epidemiología molecular y resistoma de las cepas de Pseudomonas aeruginosa XDR aisladas durante 2015 en un estudio multicéntrico".

Carla López és investigadora predoctoral del grup "Resistència antibiòtica i patogènia de les infeccions bacterianes" de l'IdISBa, liderat pel Dr. Antonio Oliver.

Llegeix més...

Lliurament de premis a la III Jornada de Salut de les Illes Balears

La Conselleria de Salut va celebrar la III Jornada de Salut de les Illes Balears, una gala que té com a objectiu reconèixer projectes i iniciatives diferencials dels professionals en diverses àrees. L'acte, encapçalat per la presidenta del Govern, Francina Armengol, es va dur a terme al Teatre Principal de Palma i va comptar amb la participació d'equips de totes les illes i dels sectors públic i privat.

Durant la gala, es van atorgar premis a més de 80 projectes individuals i col·lectius. Aquests han estat agrupats en cinc àrees que es consideren essencials i transversals per a tots els col·lectius que treballen en salut de manera individualitzada o comunitària, ja sigui en hospitals i centres de salut o en altres dependències tècniques i de planificació.

CATEGORIES PREMIADES

Llegeix més...

Joana Previ i Silvia Obarrio guanyen el Premi d'Innovació d'Infermeria de l'Àrea de Salut de Menorca

Les infermeres Joana Previ i Silvia Obarrio han aconseguit el Premi d'Innovació d'Infermeria de l'Àrea de Salut de Menorca en la segona edició de la convocatòria que organitza el Grup d'Investigació d'Infermeria de Menorca (GIINM).

El gerent de l'Àrea de Salut de Menorca, Antoni Gómez Arbona, ha estat l'encarregat de lliurar el guardó com a cloenda de les III Jornades d'Investigació en Infermeria, que s'han celebrat a l'Hospital Mateu Orfila.

El treball guanyador consisteix en un projecte per habilitar un bany adaptat per a persones ostomitzades i ha estat el que més vots ha aconseguit de les tres propostes presentades al certamen. Les altres dues propostes han estat els treballs titulats: "NIC 4120. Manejo de Líquidos. De la teoria a la práctica" i "Implantación de un plan de interdisciplinar de atención individualitzada".

Llegeix més...