Categoria: Premis

El grup de recerca en Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu de la UIB ha rebut tres premis de recerca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El grup de recerca en Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu de la Universitat de les Illes Balears (UIB), que forma part de l'Institut d'Investigació Sanitària de Palma (IdISPa) i de CIBERobn (Institut de Salut Carlos III), ha rebut tres premis de recerca en el XI Congrés de la Societat Espanyola de Nutrició Comunitària (SENC), celebrat a Saragossa, els dies 28, 29 i 30 de setembre de 2016.

Els treballs guardonats han estat els següents:

Premi a la millor comunicació oral

El treball "Fitness cardiovascular, composición corporal y adiposidad en personas mayores españolas" va ser presentat per R. Aparicio-Ugarriza, R. Luzardo-Socorro, G. Palacios, M. M. Bibiloni, J. A. Tur i M. González-Gross.

La principal conclusió de l'estudi és que una condició física pobra té un paper important en l'acumulació de massa grassa i en l'augment de l'adipositat al cos.

Aquest treball forma part del projecte "Determinantes de riesgo de primeros eventos cardiovasculares. Un estudio coordinado de casos y controles anidado de la cohorte PREDIMED. Antioxidantes y estrés oxidativo", subvencionat per l'Institut de Salut Carlos III (ref. PI11/01791) i dirigit pel doctor Josep A. Tur Marí, com a investigador principal.

Premi accèssit a la millor comunicació oral

El treball "Cumplimiento de los objetivos nutricionales para la población española en estudiantes universitarios de Zamora" va ser presentat per R. Pastor, M. M. Bibiloni i J. A. Tur.

La principal conclusió és que els estudiants universitaris de Zamora presenten un baix compliment dels objectius nutricionals (descrits per a la població espanyola) en fibra, ingesta total de greixos i de greixos saturats i en el consum de fruita i de verdura.

Aquest treball forma part de la tesi doctoral de Rosario Pastor Martín, titulada "Prevalencia y asociación entre factores de estilo de vida (dieta, actividad física, consumo de alcohol y tabaco) en estudiantes universitarios de Zamora", del Programa de Doctorat en Nutrició i Ciències dels Aliments, que va ser defensada el dia 7 d'octubre de 2016 i que va ser dirigida pels doctors Maria del Mar Bibiloni Esteva i Josep A. Tur Marí, professors del Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut de la UIB.

Premi a la millor comunicació oral d'Infermeria

El treball "Los dibujos animados en la educación nutricional en alumnos de primaria de 3 a 7 años" va ser presentat per J. Fernández, M. M. Bibiloni, M. Fernández, S. Surià, N. Pujoli i J. A. Tur.

L'estudi ha demostrat l'eficàcia d'emprar personatges de dibuixos animats per introduir i modificar conceptes d'alimentació saludable, basada en la dieta mediterrània.

Aquest treball forma part de la tesi doctoral de Jordi Fernández Blanco, titulada "Creación y desarrollo de programas de educación nutricional y de promoción de la actividad física para población pediátrica", del Programa de Doctorat en Nutrició i Ciències dels Aliments, que serà defensada properament i que ha estat dirigida pels doctors Maria del Mar Bibiloni Esteva i Josep A. Tur Marí, professors del Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut de la UIB.

[Font: Institut d'Investigació Sanitària de Palma. 18/10/2016]

[Foto: UIB]

Notícies relacionades a Infosalut
*08/11/2016 - La Fundació La Marató de TV3 finança un projecte del grup de recerca en Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu de la UIB.