Categoria: Premis

La Unitat de Seguretat del Pacient de Can Misses ha estat guardonada als Premis Ramon Llull 2017

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern va aprovar dia 17 de febrer la concessió dels premis Ramon Llull 2017 del Govern de les Illes Balears. Aquest és el guardó que té per objecte honorar i distingir, de manera individual o col·lectiva, les persones físiques o jurídiques que han destacat dins el territori de les Illes Balears pels serveis prestats en els àmbits cultural, esportiu, jurídic, empresarial, cívic, humanitari, d’investigació, de l’ensenyament i lingüístic.

Entre els premiats de l'edició d'enguany dels Premis Ramon Llull, cal destacar el premi concedit en l'àmbit científic i humanitari a la Unitat de Seguretat del Pacient de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera.

La Unitat de Seguretat del Pacient, que va ser constituïda l’any 2012, vetlla per la seguretat dels seus usuaris amb gran professionalitat i capacitat d’assistència i gestió. Ha creat un sistema de notificació d’esdeveniments adversos anònim, que permet als professionals informar d’algun problema de seguretat o risc que sorgeixi i, així, millorar tots els aspectes preventius que han de contribuir, al seu torn, a una gran millora assistencial i de la salut a les Illes Balears.

La seva tasca inclou l’anàlisi retrospectiva de casos i la prospectiva dels que potencialment es poden produir, amb una clara línia de preparació i prevenció permanents, per tal de traslladar la informació que se’n derivi als professionals i als gestors, amb l’objecte que es puguin adoptar les mesures pertinents per fer possible que la situació potencialment perillosa no es torni a produir.

És un grup referent en tota la comunitat autònoma en matèria de seguretat clínica i el seu lideratge és indiscutible; manté, a més, una gran activitat informadora i difusora mitjançant les xarxes socials i, alhora, una gran activitat formadora per a professionals i directius en el camp de la seguretat clínica.

D’altra banda, ha estès la seva tasca exportant seguretat, mitjançant xerrades i trobades als centres assistencials, als centres educatius, al carrer i en tot l’àmbit de la comunitat autònoma, per participar en l’aportació de més garanties en la seguretat clínica i la intervenció en matèria de salut, amb campanyes específiques com ara 12 mesos de l’any, en la qual cada mes és dedicat a tractar un aspecte en la matèria en la qual desenvolupa la seva acció.

La seva tasca s’orienta, per sobre de tot, a millorar la seguretat dels usuaris del sistema de salut, mitjançant la recerca, la formació i l’assessorament.

[Fonts: Conselleria de Presidència. Direcció General de Comunicació. 28/02/2017 - BOIB. Núm. 21. 18/02/2017]

[Fotos: Direcció General de Comunicació]

*27/02/2017 - La Unitat de Seguretat del Pacient de Can Misses rep el Premi Ramon Llull 2017 en l'àmbit científic i humanitari.