Categoria: Premis

Dogspital de la USP de l'Àrea de Salut d’Eivissa recull el premi de la Fundación Amigos del Perro

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El programa de visites de cans a pacients ingressats a l'Hospital Can Misses, Dogspital, que la Unitat de Seguretat del Pacient (USP) de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera va posar en funcionament el mes de juliol, ha rebut el premi atorgat per la Fundació Amigos del Perro, que té la seu al Principat d'Astúries.

A l'acte de lliurament dels premis, celebrat a l'Hotel Reconquesta de la capital del Principat d'Astúries, van acudir en representació de la Unitat de Seguretat del Pacient, el gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Josep Balanzat, en el que va ser el seu darrer acte públic com a gerent i amb el qual va voler demostrar el seu suport a la tasca desenvolupada per la USP; la coordinadora de la USP i cap de la UCI, la Dra. Paz Merino; la infermera Amparo Gimeno, i el monitor i educador caní, Toni Torres.

La tercera edició dels premis ha reconegut en la tasca del projecte Dogspital el treball amb animals per millorar la qualitat de vida de les persones.

Lola Moreno, presidenta de la Fundació Fundació Amigos del Perro, va destacar "la gran competència que hi va haver a la categoria en la qual va ser proposat Dogspital, tot i que aquest projecte es va destacar en resultar una novetat i ser una iniciativa innovadora que reconeix als cans com a integrants de la família dels pacients ingressats i pel no menys important fet s'hi ha impulsat des de la sanitat pública".

Paz Merino, va agrair en nom de la USP i de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera la concessió del premi "per suposar un impuls i un reconeixement extern a una idea d'humanització que fa només un any semblava una quimera. Avui els pacients de Can Misses no hauran de patir una separació del seu ésser estimat i això els pot beneficiar anímicament".

Dogspital és una iniciativa pionera a Espanya de visites de cans a pacients ingressats que s'ha desenvolupat en col·laboració amb el Col·legi Oficial de Veterinaris de les Illes Balears i el Club Agility d'Eivissa, en què els cans han de passar un triple control i supervisió per a la visita: l'autorització mèdica, el visat veterinari conforme l'animal es troba desparasitat i vacunat convenientment, i la visita de l'educador i monitor caní, que certificarà l'adequat comportament del ca per entrar a l'hospital. Un cop realitzades aquestes tres passes, el pacient i el seu ca es veuran en el punt de trobada, un espai habilitat per a tal fi a l'entrada de l'hospital.

Fins al moment s'han fet quatre visites dins del programa. Lleó, un yorkshire de 7 anys, i José, pacient ingressat a Traumatologia, han compartit quatre trobades durant l'ingrés del pacient, que ja ha rebut l'alta.

[Font: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera. 25/09/2017]

[Foto:Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera]

Notícies relacionades a Infosalut
*01/06/2018 - Un malalt ingressat a Can Misses rep la visita del seu ca. 
*16/08/2017 - L'Hospital Can Misses ja és Dog friendly, gràcies al programa Dogspital de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera.
*18/07/2017 - L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera posa en marxa Dogspital, una iniciativa pionera de visites de gossos a pacients ingressats.