Back Estàs aquí:Home Ajudes Notícies de beques, ajudes i premis Premis Alberto Pérez del Servei de Cardiologia de Manacor ha guanyat el premi al millor cas clínic

Alberto Pérez del Servei de Cardiologia de Manacor ha guanyat el premi al millor cas clínic

El 18 de novembre, durant la celebració de la XVI reunió anual de la Societat Balear de Cardiologia, el Dr. Alberto Pérez Castellanos, adjunt del Servei de Cardiologia de l'Hospital de Manacor, va rebre el premi al millor cas clínic presentat, pel seu treball titulat "Marcapassos transitori: un bon paraigua quan la tempesta referma".

Aquest cas explicava una forma nova i exitosa de tractar durant una guàrdia una "tempesta arrítmica" induïda per una extrasistòlia ventricular precoç amb fenomen "R sobre T", que al seu torn produïa continus episodis de taquicàrdia ventricular i fibril·lació ventricular en el context d'un pacient amb infart agut de miocardi recent.

Mitjançant la sobreestimulació amb un marcapassos transitori a nivell de l'aurícula dreta es va aconseguir inhibir les extrasístoles ventriculars, a l'espera de realitzar una ablació per radiofreqüència de la extrasistòlia ventricular que finalment va eliminar les extrasístoles que produïen els episodis de fibril·lació ventricular.

[Font: Hospital de Manacor. 28/11/2017]

[Foto: Hospital de Manacor]