Categoria: Premis

Son Espases lliura els Premis d’Investigació 2018

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Hospital Universitari Son Espases va lliurar el dia 10 de gener els Premis d’Investigació 2018, que pretenen fomentar l’activitat científica de totes les categories dels professionals del Centre sanitari i recompensar l’excel·lència assolida en aquesta matèria. Els premis i els ajuts de Son Espases per a la recerca són una iniciativa anual de la Comissió d’Investigació.

La dotació dels premis, en l’edició de 2018, ha estat de 36.807 €, repartits en tres categories: “Millor publicació científica”, que premia la publicació d’un article a la revista que ha tengut un factor d’impacte més alt; “Millor projecte pilot”, que pretén donar suport a projectes que poden ser finançats en convocatòries externes estatals i internacionals, i finalment “Ajuts per a despeses de viatge i inscripció a congressos científics” per al personal que hi assisteix per fer alguna aportació, ja sigui amb un pòster o amb una comunicació.

A l’acte de lliurament, hi han participat el director general del Servei de Salut, Juli Fuster; la directora general d’Acreditació, Docència i Recerca en Salut de la conselleria de Salut, Marga Frontera; el director gerent de Son Espases, Josep Pomar; el director científic de l’IdISBa, Miquel Fiol; el president de la Comissió d’Investigació, Antonio Oliver, i el coordinador de la Unitat d’Investigació, Borja García-Cosío.

A l’edició d’enguany, s’ha concedit el premi “Millor publicació científica” a Jadwiga Konieczna, investigadora postdoctoral del grup de fisiopatologia cardiovascular i epidemiologia nutricional, per l’article titulat “Body adiposity indicators and cardiometabolic risk: cross-sectional analysis in participants from the PREDIMED-Plus trial”. I a Joana Maria Ferrer Balaguer, investigadora del grup d’estudi de la resposta immunològica en patologia humana, per l’article “IL-21 and anti-CD40 restore Bcl-2 family protein imbalance in vitro in low-survival CD27+ B cells from CVID patients”.

D’altra banda, els projectes pilot guardonats han estat els següents: “Análisis de marcadores moleculares pronósticos de fallo de tratamiento en pacientes con linfoma folicular tratados con inmunoquimioterapia y rituximab de mantenimiento”, de Marta García Recio; “miRNAs asociados a la respuesta clínica y biológica en el tratamiento del asma grave”, de Francisco Javier Verdú Rivera; “Nuevas fronteras diagnósticas: biomarcadores séricos en la enfermedad de Alzheimer”, de Daniel Morell García; "Nuevas aplicaciones de la biopsia líquida en cáncer de pulmón metastásico: puesta a punto de la detección del potencial biomarcador predictivo WNT5A en exosomas de plasma de pacientes", de Esther Martínez Font; "Relación de la microbiota intestinal de niños sanos y niños con alergia alimentaria a leche de vaca y/o huevo y su modificación tras tratamiento de su alergia con inducción a tolerancia oral (ITO)", de Miguel Fiol Jaume i Ana Mena Ribas, i "Biomarcadores celulares en enfermedades autoinflamatorias", de Miguel Ángel Estévez Montero.

Balanç de l’activitat investigadora de l’Hospital Universitari Son Espases l’any 2018

Durant l’acte de lliurament dels Premis, el coordinador de la Unitat d’Investigació i el president de la Comissió d’Investigació, Borja García-Cosío i Antonio Oliver, respectivament, han presentat el balanç en matèria investigadora de Son Espases durant el període 2017-2018. Durant el darrer any, s'han publicat un total de 234 articles a revistes científiques amb un factor d'impacte acumulat de 1.100 punts, superant les xifres d'anys anteriors. L’any 2018 l’Hospital Son Espases va obtenir finançament competitiu per a la recerca de l’Institut de Salut Carlos III amb tres projectes FIS. L’import total obtingut amb aquests ajuts públics ha estat de 381.513 €.

D’altra banda, pel que fa als assajos clínics comercials que s’han dut a terme al Centre, durant l’any 2018, s’han formalitzat 61 contractes amb la indústria farmacèutica per un import total de 879.873,55 €.

[Font: Conselleria de Salut. 10/01/2019]

[Foto: Conselleria de Salut]

Què en diu la premsa
*11/01/2019 ibeconomia.com - Son Espases entrega los premios de investigación 2018.
*10/01/2019 diariodemallorca.es - Son Espases premia la actividad investigadora.
*10/01/2019 noticiasmallorca.es - Son Espases entrega los premios de investigación 2018.
*10/01/2019 mallorcadiario.com - Son Espases entrega los Premios de Investigación 2018.