Categoria: Premis

Joan Llobera guardonat amb el premi Ramon Llull 2019

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Joan Llobera Cànaves ha estat guardonat amb el Premi Ramon Llull 2019, en reconeixement d’una vida dedicada a la promoció de la salut, en especial per l’impuls de la recerca sanitària a les Illes Balears.

El Consell de Govern va aprovar l’Acord pel qual es concedeixen els premis Ramon Llull del Govern de les Illes Balears de l’any 2019. Aquesta distinció té per objecte honorar i distingir, de manera individual o col·lectiva, les persones físiques o jurídiques que han destacat dins el territori de les Illes Balears pels serveis prestats en els àmbits cultural, esportiu, jurídic, empresarial, cívic, humanitari, de la recerca, de l’ensenyament i lingüístic.

Juan LLobera, doctor en medicina (2001) i amb una àmplia formació complementària en l’àmbit de la medicina preventiva i la salut pública, és tècnic de salut pública de la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària de les Illes Balears des de 1987, i de llavors ençà ha exercit a l’atenció primària, amb funcions docents i de suport tècnic a la gestió i a la recerca.

Té una extensa experiència docent en escoles de salut i estudis universitaris de grau, màster i doctorat, i va ser un dels impulsors de la implantació dels estudis de medicina a la Universitat de les Illes Balears.

El 1992 va ser nomenat responsable de la Unitat d’Investigació d’Atenció Primària, tasca que continua exercint actualment. Com a investigador, ha tingut un paper important en l’impuls de nous instruments de recerca sanitària (instituts, xarxes, etc.) i ha participat en nombrosos projectes públics competitius de l’Institut de Salut Carles III, especialment en les àrees d’atenció al pacient avançat, activitats preventives i recerca en serveis. És l’investigador principal de diversos grups de recerca.

Ha publicat un centenar de treballs en revistes especialitzades, a més d’articles, llibres, informes tècnics i guies clíniques. Així mateix, és membre de diferents comitès editorials de publicacions científiques i ha estat ponent en multitud de congressos i conferències. També és acadèmic de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears des de 2012.

[Font: Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears. 29/02/2019]

[Foto: Conselleria de Presidència]