Categoria: Farmacoterapèutica

L'AEMPS aprova l’ús de dos fàrmacs per tractar la malaltia d’Andrade

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patricia Gómez, i la subdirectora d’Atenció a la Cronicitat, Angélica Miguélez, es van reunir amb la presidenta de l’Associació Balear de la Malaltia d'Andrade, Mercedes Isern, i la secretària de l’entitat, Catalina Bibiloni.

Durant la reunió, la consellera va informar les representants de l’Associació que l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha aprovat l’ús de dos fàrmacs per al tractament de l’amiloïdosi per transtiretina hereditària (Tegsedi i Onpattro).

En els assaigs clínics, ambdós medicaments han mostrat que tenen efectes clínics rellevants en components neurològics de la malaltia i en la qualitat de vida dels afectats. El segon també ha mostrat un impacte positiu en els paràmetres cardíacs dels malalts.

Patricia Gómez va explicar a Isern i Bibiloni que en aquests moments els dos fàrmacs estan pendents de la valoració de la Comissió Interministerial de Preus de Medicaments i Productes Sanitaris i després passaran per la Comissió Permanent de Farmàcia abans d’estar a disposició de les persones afectades.

[Font: Conselleria de Salut. 01/04/2019]

[Foto: Conselleria de Salut]