Categoria: Institucions sanitàries

El Servei de Salut condemna l’agressió verbal que han patit dos tècnics sanitaris d’emergències

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut condemna enèrgicament l’agressió verbal que varen patir el dia 24 d’abril, dos tècnics d’emergències al carrer de Bellver, de Palma. Aquests dos professionals varen deixar l’ambulància al carrer per atendre una emergència i un conductor els va increpar i insultar. Els tècnics varen demanar la presència policial, però quan la Policia Nacional va arribar l’agressor ja no hi era.

Des del Servei de Salut s’ha activat el protocol per a aquests casos, que preveu assistència sanitària i suport jurídic i psicològic als professionals involucrats. Els dos tècnics sanitaris varen interposar una denuncia contra el conductor agressor.

Cal recordar que la reforma del Codi penal del març de 2015 considera autoritat CURSIVA el personal sanitari en cas de rebre una agressió i preveu condemnes de fins a quatre anys. L’agressió física o la intimidació greu contra professionals sanitaris que exerceixen les seves funcions públiques assistencials són considerades un delicte d’atemptat pels tribunals de justícia, i en aquest sentit s’han dictat sentències amb les quals s’ha castigat els delinqüents amb penes d’un a tres anys de presó. 

[Font: Conselleria de Salut. 25/04/2019]

[Foto: Infosalut]