Categoria: Estudis i projectes

Son Espases i l'IB-Salut participen en un assaig clínic pilot aleatoritzat sobre l'ús del mindfulness per a la millora de la qualitat de vida

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr476El Departament de Psicologia Clínica de l'Hospital Universitari Son Espases i la Unitat Comunitària de Rehabilitació de Serralta (IB-Salut) han participat en un assaig clínic pilot aleatoritzat sobre l'ús del mindfulness per a la millora de la qualitat de vida psicològica en una comunitat basada en pacients amb problemes mentals greus. També hi han participat el IUNICS, el Grup de recerca en Evolució i Cognició Humana i el King's College London.

Cristina del Canto, psiquiatra, i Míriam Belber, psicòloga, del Departament de Psicologia Clínica de l'Hospital Universitari Son Espases; i Antoni Mayol, psicòleg, i Ovidio Fernández Alonso, psiquiatra, de la Unitat Comunitària de Serralta (IB-Salut); han participat en l'article amb el títol "Mindfulness improves psychological quality of life in community-based patients with severe mental health problems: A pilot randomized clinical trial", publicat a la revista Schizophrenia Research.

L'objectiu de l'assaig era examinar l'efectivitat d'un grup basat en la intervenció del mindfulness en pacients amb malalties mentals severes. El resultat primari va ser associat amb la qualitat de vida psicològica. Els resultats secundaris eren ambientals, socials i de salut física relacionats amb la qualitat de vida, freqüència i intensitat de símptomes psicòtics i mindfulness diari.

Referència de l'article
López-Navarro E, Del CC, Belber M, Mayol A, Fernández-Alonso O, Lluis J, et al. Mindfulness improves psychological quality of life in community-based patients with severe mental health problems: A pilot randomized clinical trial. Schizophr Res. 2015;168(1-2):530-536.
PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]