Categoria: Estudis i projectes

Professionals de diferents àrees de Salut de Balears participen en el XXVIII Congrés de Comunicació i Salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

5402 1Professionals d'Infermeria de l'Hospital Universitari Son Espases, d'Administració d'Atenció Primària de Mallorca, de Medicina Familiar de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera i de l'Àrea de Salut de Menorca han participat en el XXVIII Congrés de Comunicació i Salut, que es va celebrar a Còrdova de l'11 al 14 d'octubre de 2017.

Elena Muñoz Seco, metgessa de família de l'Àrea de Salut de Menorca, hi va participar amb la comunicació titulada "¿Es tu médico un buen comunicador?: Pacientes evaluando la competencia médica en comunicación". Aquest estudi tracta de conèixer la visió dels pacients sobre la competència en comunicació del seu metge. Hi ha enquestes que avaluen la satisfacció del pacient o la valoració de la relació amb el seu metge, però pocs estudis on els pacients no entrenats, avaluïn la comunicació del seu metge un temps després d'haver consultat. Es van escollir 10 preguntes que qualsevol persona pot respondre (extretes del qüestionari GATHA, de 23 preguntes, validat per avaluar la comunicació dels metges per avaluadors entrenats). Es va difondre a través de les xarxes socials, es van obtenir més de 1.200 respostes, només es van incloure els que havien visitat al seu metge feia menys de 3 mesos: van ser 1.164 respostes vàlides de 17 comunitats autònomes.

Pilar Andreu Rodrigo, supervisora d'Infermeria de l'Hospital Universitari Son Espases, hi va participar amb els pòsters titulats:

5402Elena Valverde Román, auxiliar administrativa del Centre de Salut de la Vileta, hi va participar: 

  • Amb el taller "¿El profesional administrativo invisible dentro del sistema sanitario?". El que va tenir més impacte d'aquest taller va ser el material aportat per la Gerència d'Atenció Primària sobre l'administratiu com a agent comunitari.
  • La comunicació titulada "Uso adecuado de los recursos sanitarios como bien común. Las unidades administrativas pueden contribuir!!!"
  • I el video "lenguaje entre iguales".

José Ignacio Ricarte Díez, metge de família del Centre de Salut de Can Misses, hi va participar amb el taller: "Sentido del humor como herramienta de comunicación".

[Font: Bibliosalut]

[Fotos: Semfyc]