Categoria: Estudis i projectes

Infermeres de l'Hospital de Manacor i l'IB-Salut participen en una avaluació de les guies internacionals per a la selecció i atenció dels dispositius d'accés vascular

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr898Infermeres de la Unitat de Qualitat, Docència i Investigació de l'Hospital de Manacor i del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) han participat en la publicació d'un article sobre l'avaluació de l'estàndard de qualitat que sustenta les guies internacionals de pràctica clínica per a la selecció i atenció de dispositius d'accés vascular. També hi han participat la Universitat de les Illes Balears i l'Imperial College London.

Ian Blanco Mavillard, infermera de l'Hospital de Manacor, i Miguel Ángel Rodríguez Calero, infermera de l'IB-Salut, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Appraising the quality standard underpinning international clinical practice guidelines for the selection and care of vascular access devices: a systematic review of reviews" a la revista .

Les infeccions del torrent sanguini degudes al catèter són un dels esdeveniments adversos més importants per als pacients. La pràctica basada en l'evidència inclou intervencions per prevenir i reduir les infeccions degudes al catèter en pacients. Actualment, hi ha un augment de guies a nivell mundial. L'objectiu de l'estudi era avaluar les guies de pràctica clínica per a la cura de dispositius venosos perifèrics i centrals i la prevenció de complicacions relacionades.

Referència de l'article
Blanco-Mavillard I, Rodríguez-Calero MA, Castro-Sánchez E, Bennasar-Veny M, De Pedro-Gómez J. Appraising the quality standard underpinning international clinical practice guidelines for the selection and care of vascular access devices: a systematic review of reviews. BMJ Open. 2018;8(10):e021040.
Text completlogo docusalut 16 | PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]