Categoria: Estudis i projectes

L'IdISBa participa en un estudi sobre efecte de suplementació multinutricional i teràpia d'activació conductual relacionada amb l'alimentació en prevenció de TDM en adults amb sobrepès

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr1230L'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) ha participat en un estudi sobre l'efecte de la suplementació multinutricional i teràpia d’activació conductual relacionada amb els aliments en la prevenció de la depressió major entre adults amb sobrepés i obesos amb símptomes depressius subsindromals. També hi han participat l'Amsterdam Public Health research institute, el GGZ inGeest Specialized Mental Health CareVrije Universiteit Amsterdam, la University Leipzig i la University of Exeter.

Miquel Roca, investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Effect of Multinutrient Supplementation and Food-Related Behavioral Activation Therapy on Prevention of Major Depressive Disorder Among Overweight or Obese Adults With Subsyndromal Depressive Symptoms: The MooDFOOD Randomized Clinical Trial" a la revista JAMA.

Els efectes de les intervencions nutricionals en la prevenció del trastorn depressiu major (TDM) en adults amb sobrepès es desconeix. L'objectiu era examinar l'efecte de 2 estratègies nutricionals (suplementació multinutricional, teràpia d’activació conductual relacionada amb els aliments) i la seva combinació per a la prevenció d'un nou espisodi del TDM en adults amb sobrepès amb símptomes depressius subsindromals.

Referència de l'article
Bot M, Brouwer IA, Roca M, Kohls E, Penninx BWJH, Watkins E, et al. Effect of Multinutrient Supplementation and Food-Related Behavioral Activation Therapy on Prevention of Major Depressive Disorder Among Overweight or Obese Adults With Subsyndromal Depressive Symptoms. JAMA. 5 març 2019;321(9):858. 10.1001/jama.2019.0556. PubMed PMID: 30835307
Text complet | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]