Categoria: Estudis i projectes

Microbiologia de Son Espases i l'IdISBa ha publicat un article sobre l'ICD associada a l'entorn hospitalari o a la comunitat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ins epr531El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat un article sobre l'augment de prevalença del ribotipus epidèmic 106 associat al centre sanitari i la infecció associada a la comunitat per Clostridioides difficile.

Loreto Suárez Bode, Rubén Barrón, José L. Pérez i Ana Mena, microbiòlegs i investigadors de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Increasing prevalence of the epidemic ribotype 106 in healthcare facility-associated and community-associated Clostridioides difficile infection" a la revista Anaerobe.

La clostrididoides difficile és la principal causa de diarrea nosocomial i diarrea associada als antibiòtics, però també és una causa comuna de la diarrea comunitària. En els recents anys s'ha observat un progressiu augment de la incidència d'infecció per C. difficile (ICD), ambdós en un entorn hospitalari i comunitari que podria ser explicat per l'epidemiologia dinàmica de la C. difficile. Aquest estudi analitza els canvis en l'epidemiologia del ICD durant dos anys comparant l'epidemiologia del ICD en l'associació al centre sanitari i l'associació a la comunitat, observada en un entorn d'un laboratori.

Referència de l'article
Suárez-Bode L, Barrón R, Pérez JL, Mena A. Increasing prevalence of the epidemic ribotype 106 in healthcare facility–associated and community-associated Clostridioides difficile infection. Anaerobe. 2019;55:124-9. 10.1016/j.anaerobe.2018.12.002. PubMed PMID: 30550807

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]