Categoria: Estudis i projectes

Prevenció de Riscos Laborals de l'IB-Salut participa en la validació d'un mètode no invasiu per detectar la síndrome metabòlica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr366El Servei de Prevenció i Riscos Laborals del Servei de Salut de les Illes Balears ha participat en la validació d'un mètode no invasiu per a la detecció primerenca de la síndrome metabòlica. També hi han participat el Servei de Salut de Córdoba, la Universitat de les Illes Balears, el IUNICS, l'IMIBIC, el CIBEROBN i la Universitat de Córdoba.

Arturo López González, metge de medicina del treball de l'IB-Salut, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Validation of a non-invasive method for the early detection of metabolic syndrome: a diagnostic accuracy test in a working population" a la revista BMJ Open.

Recentment s'ha publicat un mètode no-invasiu per a la detecció primerenca de la síndrome metabòlica (NIM-MetS) utilitzant només el ratio de medició de la cintura i la presió sanguínia, amb valors de tall fixos, per gènere i edat. L'objectiu d'aquest estudi era validar aquest mètode en una gran mostra de treballadors espanyols.

Referència de l'article
Romero-Saldaña M, Tauler P, Vaquero-Abellán M, López-González A-A, Fuentes-Jiménez F-J, Aguiló A, et al. Validation of a non-invasive method for the early detection of metabolic syndrome: a diagnostic accuracy test in a working population. BMJ Open. 2018;8(10):e020476. 10.1136/bmjopen-2017-020476. PubMed PMID: 30344164
Text complet | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]