Categoria: Estudis i projectes

Microbiologia de Son Llàtzer participa en un article sobre la coinfecció per VIH i VLCTH-1 a Espanya

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr1314El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en un estudi sobre la coinfecció per VIH en portadors de VLCTH-1 a Espanya. També hi han participat l'Institut de Recerca i Hospital Universitari Puerta de Hierro, l'Hospital Vall d'Hebrón, el Complexo Hospitalario Universitario, l'Hospital Clínico Lozano Blesa, el Complejo Hospitalario Universitario i l'UNIR Health Sciences School & Medical Center.

Dolores Maciá, microbiòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "HIV co-infection in HTLV-1 carriers in Spain" a la revista Virus Research.

Els retrovirus humans VIH i VLCTH-1 comparteixen rutes de transmissió. El VIH és va propagar amplement a Espanya durant els 80 a través de l'ús de droges injectades i sexe i, avui en dia, els nivells de VIH a Espanya és dels més alts a Europa. En contrast, el VLCTH-1, no és endèmic d'Espanya, encara que hi ha un gran nombre de portadors migrants de regions altament endèmiques. Aquí, es mostra el nivell i característiques principals del VIH-VLCTH en la població coinfectada a Espanya.

Referència de l'article
de Mendoza C, Caballero E, Aguilera A, Benito R, Maciá D, García-Costa J, et al. HIV co-infection in HTLV-1 carriers in Spain. Virus Res. 2019;266:48-51. doi: 10.1016/j.virusres.2019.04.004. PubMed PMID: 30998953

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]