Categoria: Estudis i projectes

Oncologia de Son Espases participa en un estudi sobre l'Escala de Penediment de Decisió en pacients que reben quimioteràpia adjuvant

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr899El Servei d'Oncologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un estudi sobre la validació i confiança de l'Escala de Penediment de Decisió en pacients que reben quimioteràpia adjuvant. També hi han participat la Universitat de Barcelona, la Universitat Rovira i Virgili, l'Hospital Universitario La Paz, l'Hospital Universitario Santa Creu i Sant Pau, l'Hospital Universitario La Princesa, l'Hospital Universitario de Canarias, l'Hospital Universitario Fundación Alcorcón i l'Hospital Universitario Central de Asturias.

Margarida Mut Lloret, oncòloga de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Validity and Reliability of the Decision Regret Scale in Cancer Patients Receiving Adjuvant Chemotherapy" a la revista Journal of Pain and Symptom Management.

El penediment de la decisió és un indicador de satisfacció amb la decisió del tractament i pot ajudar a identificar quins d'aquests pacients necessita més recolzament i avaluar l'eficàcia de les intervencions d'ajuda a la decisió. Els objectius d'aquest estudi eren:

  1. Avaluar les propietats psicomètriques de l'Escala de Penediment de Decisió i
  2. Analitzar l'efecte moderador de l'angoixa psicològica en l'estat funcional i penediment en pacients amb càncer després de l'adjuvància.
Referència de l'article
Calderon C, Ferrando PJ, Lorenzo-Seva U, Higuera O, Ramon y Cajal T, Rogado J, et al. Validity and Reliability of the Decision Regret Scale in Cancer Patients Receiving Adjuvant Chemotherapy. J Pain Symptom Manage. 2019;57(4):828-34. doi: 10.1016/j.jpainsymman.2018.11.017. PubMed PMID: 30639730

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | logo docusalut 16Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]