Categoria: Estudis i projectes

Otorinolaringologia de Son Espases participa en un estudi sobre l'ús del bevacizumab sistèmic per papilomatosi respiratòria recurrent en dos infants

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr9El Servei d'Otorinolaringologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi sobre ús segur de bevacizumab sistèmic per papilomatosi respiratòria recurrent en dos infants. També hi han participat l'Hospital La Vega i Virgen de la Arrixaca University Hospital.

Claudio Carnevale, Guillermo Til PérezPedro Sarría Echegaray, Diego Arancibia Tagle i Manuel Tomás Barberán, otorinolaringòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Safe use of systemic bevacizumab for respiratory recurrent papillomatosis in two children" a la revista The Laryngoscope.

La papilomatosi respiratòria recurrent pot ser una condició devastadora per a un infant, amb severes conseqüencies. Actualment, no hi ha cap tractament mèdic provat amb èxit. Es descriu l'ús del bevacizumab sistèmic per tractar dos infants afectats per papilomatosi respiratòria recurrent agresiva. Els símptomes respiratoris i la qualitat de vida varen millorar considerablement en els dos pacients, sense observar cap toxicitat. La única complicació va ser una proteinuria lleu. El bevacizumab sistèmic és un tractament adjuvant prometedor en papilomatosi respiratòria recurrent agresiva en infants. És efectiva i està ben tolerada. Es necessiten més estudis per establir la freqüencia òptima de la dosi i durada de la teràpia.

Referència de l'article
Carnevale C, Ferrán‐De la Cierva L, Til‐Pérez G, Peña‐Zarza JA, Osona‐Rodriguez B, Martinez‐Lozano J, et al. Safe use of systemic bevacizumab for respiratory recurrent papillomatosis in two children. Laryngoscope. 2019;129(4):1001-4. doi: 10.1002/lary.27674. PubMed PMID: 30635683
Text complet | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]