Categoria: Estudis i projectes

Moviment de l'ull en la distracció per sons anormals durant la lectura

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc epr421L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en l'estudi sobre el moviment de l'ull en la distracció per sons anormals durant la lectura. També hi han participat la Bournemouth University, iUNICS i University of Western Australia.

Fabrice Permentier, investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Distraction by deviant sounds during reading: An eye-movement study" a la revista Quarterly Journal of Experimental Psychology.

Els estudis excèntrics han mostrat que els sons que es desvien inesperadament d’una seqüència repetida d’altra manera capten l’atenció allunyant-se de la tasca que es realitza. Si bé aquesta distracció es considera potencialment important en la vida quotidiana, treballs previs fins ara no han examinat com afecten els sons anormals a la realització de tasques diàries més complexes. En aquest estudi, es va desenvolupar un nou mètode per examinar si els sons anormals poden interrompre la lectura gravant els moviments dels ulls dels participants.

Referència de l'article
Vasilev MR, Parmentier FB, Angele B, Kirkby JA. Distraction by deviant sounds during reading: An eye-movement study. Quarterly Journal of Experimental Psychology. 2019;72(7):1863-75. doi: 10.1177/1747021818820816. PubMed PMID: 30518304. Text complet.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Breakingpic / Book reading, learning / CC BYND 2.0]