Back Estàs aquí:Home Farmàcia Notícies de farmàcia Farmacoterapèutica S'aprova la compra centralitzada de certs medicaments i productes sanitaris

S'aprova la compra centralitzada de certs medicaments i productes sanitaris

El Govern ha aprovat en el Consell de Ministres cinc nous Acords Marc que inclouen la compra centralitzada de determinats medicaments i productes sanitaris, la finalitat dels quals és fomentar actuacions conjuntes per afavorir l'eficiència i la homogenizatció del Sistema Nacional de Salut. Això ha comportat una reducció de costos i una simplificació de procediments en les comunitats autònomes.

S'han inclòs en el sistema de compres centralitzades els medicaments i productes sanitaris següents:

  • D'una banda, s'han inclòs medicaments que ja estaven funcionant i s'han licitat de nou, que són el factor VIII de coagulació recombinant, les epoetines i els immunosupressors.
  • D'altra banda, i com a novetat, s'han agregat certs implants intraoculars, utilitzats en les intervencions de cataractes i els medicaments antiretrovirals, usats en combinacions de medicaments.

El termini de vigència previst per aquests expedients de contractació és de dos anys, amb la possibilitat de pròrroga per un any més.

[Font: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. 11/09/2015]

[Foto: Infosalut]