Back Estàs aquí:Home Farmàcia Notícies de farmàcia Farmacoterapèutica Actualització dels preus de referència dels medicaments en el Sistema Nacional de Salut

Actualització dels preus de referència dels medicaments en el Sistema Nacional de Salut

En el BOE núm. 249, de 17 d'octubre de 2015, s'ha publicat l'Ordre SSI/2160/2015, de 14 d'octubre, en la qual es procedeix a l'actualització del sistema de preus de referència dels medicaments en el Sistema Nacional de Salut.

El sistema de preus de referència, aplicable en matèria de finançament de medicaments pel Sistema Nacional de Salut, és l'instrument fonamental de control de la despesa farmacèutica, necessari per a la sostenibilitat del sistema sanitari públic.

L'última actualització dels conjunts de medicaments i dels seus preus de referència es va realitzar mitjançant l'Ordre SSI/1225/2014, de 10 de juliol.

Aquesta Ordre ministerial procedeix a:

  • Establir els nous conjunts de medicaments i els seus preus de referència de les presentacions de medicaments incloses en els mateixos.
  • Revisar els preus de referència de les presentacions de medicaments incloses en conjunts prèviament existents.
  • Suprimir els conjunts de referència prèviament determinats per no complir, per causes sobrevingudes, els requisits exigibles per al seu establiment.

[Fonts: BOE. Núm. 249. 17/10/2015 - BOE. Núm. 284. 27/01/2015]