Categoria: Farmacoterapèutica

Protocol de col·laboració per facilitar l'accés als fàrmacs innovadors

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Administració General de l'estat, a través dels ministeris d'Hisenda i Administracions Públiques i de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, han signat un protocol de col·laboració per avalar l'accés als medicaments innovadors sense comprometre la sostenibilitat del sistema sanitari. Aquest protocol és una continuació de l'acord signat amb Farmaindustria el març de 2015.

Els objectius d'aquest acord són:

  • Millorar l'eficiència en el Sistema Nacional de Salut.
  • Racionalitzar la despesa farmacèutica.
  • Simplificar l'accés dels pacients a la innovació amb equitat a tot el territori espanyol.
  • Promoure l'activitat del sector.

La indústria farmacèutica es compromet a retornar diners a l'estat, si la despesa en medicaments originals supera el PIB. Aquestes compensacions econòmiques es distribuiran entre les comunitats autònomes adherides a la sostenibilitat sanitària.

Farmaindustria també s'implicarà en programes de seguiment de pacients polimedicats i en l'optimització d'una prescripció variable.

Es crearà una Comissió de Seguiment formada per representants d'Hisenda, Sanitat, Farmaindustria i les comunitats autònomes.

Aquest protocol tendrà una durada de dotze mesos, prorrogables fins a tres anys.

[Font: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. 04/11/2015]

[Foto: Infosalut]

*11/04/2015 - El Ministeri de Sanitat i la indústria farmacèutica acorden col·laborar per al finançament públic de medicaments innovadors.