Back Estàs aquí:Home Farmàcia Notícies de farmàcia Farmacoterapèutica Renovació del Conveni amb Farmaindústria per al 2018

Renovació del Conveni amb Farmaindústria per al 2018

El Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i Farmaindústria han signat la renovació del conveni de col·laboració per al 2018, amb l'objectiu principal de garantir l'accés dels ciutadans a les innovacions terapèutiques en condicions d'equitat i, alhora, de garantir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut.

El Conveni concilia la racionalització de la despesa pública des de la perspectiva de l'eficiència i el compliment dels compromisos de la indústria farmacèutica de dotar al Sistema Nacional de Salut dels millors i més avançats recursos disponibles. Al mateix temps es recolza en la política de pagament a proveïdors, amb la qual se segueix garantint que s’abonaran les factures sanitàries i farmacèutiques. I també ofereix una sòlida garantia perquè pacients, professionals sanitaris i gestors puguin disposar dels tractaments farmacològics més nous i adequats.

Principis bàsics de l’Acord

- El conveni, que està disponible per a qualsevol interessat a la pàgina web de Farmaindústria, és un instrument de control pressupostari per a l'Administració.

- El conveni Implica el compromís per part de la indústria farmacèutica, representada per Farmaindústria, de compensar al Sistema Nacional de Salut si el creixement de la despesa pública en medicaments supera al del PIB.

- El conveni no aborda aspectes relacionats amb la competència entre medicaments de marca i genèrics, ni estableix cap obligació en aquest sentit per a cap Administració Pública.

[Font: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. 27/12/2017]

[Foto: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat]