Back Estàs aquí:Home Farmàcia Notícies de farmàcia Farmacoterapèutica L'AEMPS aprova l’ús de dos fàrmacs per tractar la malaltia d’Andrade

L'AEMPS aprova l’ús de dos fàrmacs per tractar la malaltia d’Andrade

La consellera de Salut, Patricia Gómez, i la subdirectora d’Atenció a la Cronicitat, Angélica Miguélez, es van reunir amb la presidenta de l’Associació Balear de la Malaltia d'Andrade, Mercedes Isern, i la secretària de l’entitat, Catalina Bibiloni.

Durant la reunió, la consellera va informar les representants de l’Associació que l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha aprovat l’ús de dos fàrmacs per al tractament de l’amiloïdosi per transtiretina hereditària (Tegsedi i Onpattro).

En els assaigs clínics, ambdós medicaments han mostrat que tenen efectes clínics rellevants en components neurològics de la malaltia i en la qualitat de vida dels afectats. El segon també ha mostrat un impacte positiu en els paràmetres cardíacs dels malalts.

Patricia Gómez va explicar a Isern i Bibiloni que en aquests moments els dos fàrmacs estan pendents de la valoració de la Comissió Interministerial de Preus de Medicaments i Productes Sanitaris i després passaran per la Comissió Permanent de Farmàcia abans d’estar a disposició de les persones afectades.

[Font: Conselleria de Salut. 01/04/2019]

[Foto: Conselleria de Salut]