Categoria: Farmacovigilància

La flutamida i els casos greus de hepatoxicitat associats a l'ús fora de les condicions autoritzades

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut, a través de la Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia, comunica que l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), ha informat sobre els casos greus de hepatoxicitat associats a l'ús de la flutamida fora de les condicions autoritzades.

La flutamida està autoritzada, en combinació amb els agonistes de l'hormona alliberadora d'hormona luteïnitzant (LHRH), per al tractament del carcinoma metastàsic de pròstata. Els medicaments actuals que contenen flutamida són: Grisetin, Prostacur i Flutamida Cinfa.

El Comitè de Seguretat de Medicaments d'Ús Humà (CSMH) ha avaluat el seu ús fora d'indicació d'aquest producte per al tractament de l'alopècia androgenètica en dones, arrel d'un cas notificat al Sistema Espanyol de Farmacovigilància d'Hepatitis amb desenllaç mortal en una dona que va ser tractada per a aquesta indicació.

Així mateix, s'han analitzat els casos de notificacions de sospites adverses i s'ha arribat a diverses conclusions, per la qual cosa es recorda als professionals sanitaris que l'única indicació autoritzada per a l'ús de la flutamida és el carcinoma de pròstata i que no s'ha d'utilitzar en dones per al tractament de patologies com la seborrea, hirsutisme, acn i alopècia androgenètica.

Les sospites de reaccions adverses s'hauran de notificar mitjançant el formulari electrònic disponible en aquesta pàgina web.

[Font: Conselleria de Salut. Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia. 27/04/2017]

[Foto: Infosalut]