Back Estàs aquí:Home Farmàcia Notícies de farmàcia Farmacovigilància Actualització de les recomanacions d'ús d'agents de contrast amb gadolini

Actualització de les recomanacions d'ús d'agents de contrast amb gadolini

La Conselleria de Salut, a través de la Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia, ha comunicat que l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha informat novament sobre el risc de formació de dipòsits cerebrals associat a l'administració d'agents de contrast amb gadolini.

El Comitè europeu per a l'avaluació de riscos en farmacovigilància (PRAC) ha actualitzat les recomanacions inicialment establertes el mes de març de 2017.

Així doncs, es considera que dins el grup dels contrasts amb gadolini, tant l'àcid gadobènic (Multihance) com l'àcid gadoxètic (Primovist), tenen utilitat específica per a la visualització d'imatges hepàtiques, particularment quan es tracta de lesions poc vascularitzades que no es podrien estudiar adequadament amb altres agents de contrast.

Per tant, l'AEMPS recomana als professionals sanitaris que l'àcid gadobènic (Multihance) s'utilitzi exclusivament per a la visualització d'imatges hepàtiques.

Per a més informació, podeu consultar la pàgina web de l'AEMPS.

És important notificar les sospites de reaccions adverses al Centre Autonòmic de Farmacovigilància corresponent (en el cas de les Illes Balears, podeu contactar amb el Centre de Farmacovigilància de les Illes Balears: http://controldelmedicament.caib.es) o també a través del formulari electrònic disponible en aquesta pàgina web.

[Font: Conselleria de Salut. Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia. 12/07/2017]

Notícies relacionades a Infosalut
*17/03/2017 - Risc de formació de dipòsits cerebrals per l'administració d'agents de contrast amb gadolini.