Categoria: Farmacovigilància

Modificació del programa de seguiment dels pacients en tractament amb clozapina

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut, a través de la Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia, comunica que l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha emès una nota informativa sobre la modificació del programa de seguiment dels pacients que es troben en tractament amb clozapina.

La clozapina és una antipsicòtic indicat en el tractament de l'esquizofrènia i dels trastorns psicòtics sorgits en el curs de la malaltia de Parkinson.

A partir de la data de publicació d'aquesta nota informativa (4 d'octubre de 2017), no serà necessari que els metges prescriptors enviïn a l'AEMPS els resultats de les analítiques dels pacients tractats amb clozapina.

Es recorda que:

  • S'hauran de seguir realitzant els controls analítics en els pacients que estiguin en tractament, segons les instruccions establertes a les fitxes tècniques dels medicaments amb clozapina.
  • Les condicions de prescripció i dispensació d'aquesta medicació no s'han modificat.

Les sospites de reaccions adverses s'hauran de notificar al Centre Autonòmic de Farmacovigilància o mitjançant el formulari electrònic disponible en aquesta pàgina web.

[Font: Conselleria de Salut. Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia. 04/10/2017]

[Foto: Thomas ZAPATA / Paranoid Schizophrenia / CC BYND 2.0]