Back Estàs aquí:Home Farmàcia Notícies de farmàcia Farmacovigilància L'AEMPS informa de les noves contraindicacions d'ús del Fingolimod (Gilenya)

L'AEMPS informa de les noves contraindicacions d'ús del Fingolimod (Gilenya)

La Conselleria de Salut, a través de la Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia, comunica que l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha informat sobre les noves contraindicacions d'ús del Fingolimod (Gilenya).

Gilenya és l'únic medicament amb fingolimod actualment autoritzat a Espanya. Està indicat en monoteràpia, com a tractament modificador del curs de la malaltia en l'esclerosi múltiple remitent recurrent molt activa.

Després de la darrera avaluació periòdica de les dades de seguretat d'aquest fàrmac es recomana als professionals sanitaris:

- No utilitzar Gilenya en pacients amb afeccions cardíaques subjacents; el seu ús està actualment contraindicat.

- Vigiliar l'aparició de lesions cutànies i fer una avaluació a la pell a l'inici del tractament i, posteriorment, cada 6 a 12 mesos, segons criteri mèdic.

Les sospites de reaccions adverses s’han de notificar al Centre Autonòmic de Farmacovigilància o mitjançant el formulari electrònic disponible a: https://www.notificaram.es

[Font: Conselleria de Salut. Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia. 06/11/2017]

[Foto: Infosalut]