Back Estàs aquí:Home Farmàcia Notícies de farmàcia Farmacovigilància S'han notificat casos de leucoencefalopatia multifocal progressiva en pacients tractats amb cladribina

S'han notificat casos de leucoencefalopatia multifocal progressiva en pacients tractats amb cladribina

La Conselleria de Salut, a través de la Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia, comunica que l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha notificat casos de leucoencefalopatia multifocal progressiva (LMP) en pacients tractats amb cladribina.

El diagnòstic de LMP, que és una malaltia rara, desmielinitzant i potencialment mortal que afecta el sistema nerviós central, provocada per la reactivació del virus John Cunningham (JC), es va fer des dels 6 mesos fins a diversos anys després de finalitzar el tractament.

L'AEMPS recomana als professionals sanitaris:

  •  Fer un diagnòstic diferencial davant la possible aparició de LMP en els pacients que presentin nous símptomes neurològics o empitjorament dels preexistents.
  • Suspendre el tractament amb cladribina en aquells pacients amb sospita de LMP.

La cladribina és un nucleòsid anàleg de purina actualment comercialitzat a Espanya amb indicacions oncològiques sota els noms comercials de Leustatin i Litaka.

Per a més informació, podeu consultar la pàgina web de l'AEMPS.

És important notificar totes les sospites de reaccions adverses al Centre Autonòmic de Farmacovigilància corresponent a través del formulari electrònic disponible en aquesta pàgina web.

[Font: Conselleria de Salut. Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia. 01/12/2017 ]

[Foto: Dean / Xanax 2 mg / CC-by-sa-2.0 ]