Back Estàs aquí:Home Farmàcia Notícies de farmàcia Farmacovigilància Comunicat de l'AEMPS sobre la suspensió de comercialització del medicament Omniscan

Comunicat de l'AEMPS sobre la suspensió de comercialització del medicament Omniscan

La Conselleria de Salut, a través de la Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia, comunica que l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha informat de la suspensió de comercialització del medicament Omniscan (gadodiamida), que s'utilitza com a agent de contrast indicat per a proves de ressonància magnètica en adults i nens.

Després de la revisió del balanç benefici/risc dels agents de contrast amb gadolini a Europa, motivada pel risc de formació de dipòsits cerebrals de gadolini després de la seva administració, el Comitè per a l'Avaluació de Riscos en Farmacovigilància Europeu (PRAC) va recomanar la suspensió de l'autorització de comercialització dels medicaments amb gadodiamida, gadoversetamida i àcid gadopentètic. La Comissió Europea ha ratificat la suspensió de la comercialització d'aquests medicaments.

L'AEMPS informa als professionals sanitaris que a partir del proper 12 de març se suspendrà la comercialització del medicament Omniscan a Espanya. A partir d'aquest data no es podrà administrar i les existències disponibles als hospitals es podran tornar al laboratori mitjançant els canals habituals.

Per a més informació, podeu consultar la pàgina web de l'AEMPS.

[Font: Conselleria de Salut. Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia. 19/02/2018]

[Foto: Hospital Son Llàtzer]

Notícies relacionades a Infosalut
*14/07/2017 - Actualització de les recomanacions d'ús d'agents de contrast amb gadolini.
*17/03/2017 - Risc de formació de dipòsits cerebrals per l'administració d'agents de contrast amb gadolini.