Categoria: Farmacovigilància

Comunicat de l'AEMPS sobre la suspensió de comercialització del medicament Omniscan

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut, a través de la Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia, comunica que l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha informat de la suspensió de comercialització del medicament Omniscan (gadodiamida), que s'utilitza com a agent de contrast indicat per a proves de ressonància magnètica en adults i nens.

Després de la revisió del balanç benefici/risc dels agents de contrast amb gadolini a Europa, motivada pel risc de formació de dipòsits cerebrals de gadolini després de la seva administració, el Comitè per a l'Avaluació de Riscos en Farmacovigilància Europeu (PRAC) va recomanar la suspensió de l'autorització de comercialització dels medicaments amb gadodiamida, gadoversetamida i àcid gadopentètic. La Comissió Europea ha ratificat la suspensió de la comercialització d'aquests medicaments.

L'AEMPS informa als professionals sanitaris que a partir del proper 12 de març se suspendrà la comercialització del medicament Omniscan a Espanya. A partir d'aquest data no es podrà administrar i les existències disponibles als hospitals es podran tornar al laboratori mitjançant els canals habituals.

Per a més informació, podeu consultar la pàgina web de l'AEMPS.

[Font: Conselleria de Salut. Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia. 19/02/2018]

[Foto: Hospital Son Llàtzer]

Notícies relacionades a Infosalut
*14/07/2017 - Actualització de les recomanacions d'ús d'agents de contrast amb gadolini.
*17/03/2017 - Risc de formació de dipòsits cerebrals per l'administració d'agents de contrast amb gadolini.