Back Estàs aquí:Home Farmàcia Notícies de farmàcia Farmacovigilància Comunicat sobre la contraindicació de l'administració de Xofigo amb altres medicaments

Comunicat sobre la contraindicació de l'administració de Xofigo amb altres medicaments

La Conselleria de Salut, a través de la Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia, comunica que l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha fet pública una nota informativa sobre la contraindicació de l'administració de Xofigo amb altres medicaments.

El Comitè per a l'Avaluació de Riscos en Farmacovigilància Europeu (PRAC) ha iniciat un procediment d'avaluació a nivell europeu després que s'hagin conegut els resultats preliminars d'un estudi en els quals s'observa un increment del risc de mortalitat i fractures en el grup de pacients tractats amb Xofigo, acetat de abiraterona i prednisona/prednisolona en comparació amb el grup de referència.

Així doncs, mentre que es continuen avaluant aquests resultats i les seves implicacions, queda contraindicat l'ús de la combinació d'aquests medicaments.

Xofigo (diclorur de Radi 223) és un radiofàrmac autoritzat per al tractament d'adults amb càncer de pròstata resistent a la castració amb metàstasis òssies simptomàtiques i sense metàstasis viscerals conegudes.

Donada la gravetat dels fets observats, com a mesura de precaució provisional mentre que es continuen avaluant els resultats i les seves implicacions, el PRAC ha decidit adoptar les mesures següents:

  • Es contraindica l'ús de Xofigo concomitant amb abiraterona (Zytiga) i prednisona/prednisolona, per tant, no es recomana que s'iniciïn nous tractaments amb la combinació d'aquests medicaments.
  • S'haurà suspendre el tractament als pacients que actualment reben aquesta associació i valorar altres alternatives terapèutiques disponibles.

L'AEMPS actualitzarà aquesta informació, una vegada que finalitzi l'avaluació en curs.

Per a més informació, podeu consultar la pàgina web de l'AEMPS.

És important notificar totes les sospites de reaccions adverses a través d'aquest formulari electrònic.

[Font: Conselleria de Salut. 14/03/2018]

[Foto: Pexels / Capsules / CC BY­ND 2.0 ]