16
Dic, Oct
15 Noves Notícies
Categoria: Farmacovigilància

Comunicat sobre la contraindicació de l'administració de Xofigo amb altres medicaments

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut, a través de la Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia, comunica que l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha fet pública una nota informativa sobre la contraindicació de l'administració de Xofigo amb altres medicaments.

El Comitè per a l'Avaluació de Riscos en Farmacovigilància Europeu (PRAC) ha iniciat un procediment d'avaluació a nivell europeu després que s'hagin conegut els resultats preliminars d'un estudi en els quals s'observa un increment del risc de mortalitat i fractures en el grup de pacients tractats amb Xofigo, acetat de abiraterona i prednisona/prednisolona en comparació amb el grup de referència.

Així doncs, mentre que es continuen avaluant aquests resultats i les seves implicacions, queda contraindicat l'ús de la combinació d'aquests medicaments.

Xofigo (diclorur de Radi 223) és un radiofàrmac autoritzat per al tractament d'adults amb càncer de pròstata resistent a la castració amb metàstasis òssies simptomàtiques i sense metàstasis viscerals conegudes.

Donada la gravetat dels fets observats, com a mesura de precaució provisional mentre que es continuen avaluant els resultats i les seves implicacions, el PRAC ha decidit adoptar les mesures següents:

  • Es contraindica l'ús de Xofigo concomitant amb abiraterona (Zytiga) i prednisona/prednisolona, per tant, no es recomana que s'iniciïn nous tractaments amb la combinació d'aquests medicaments.
  • S'haurà suspendre el tractament als pacients que actualment reben aquesta associació i valorar altres alternatives terapèutiques disponibles.

L'AEMPS actualitzarà aquesta informació, una vegada que finalitzi l'avaluació en curs.

Per a més informació, podeu consultar la pàgina web de l'AEMPS.

És important notificar totes les sospites de reaccions adverses a través d'aquest formulari electrònic.

[Font: Conselleria de Salut. 14/03/2018]

[Foto: Pexels / Capsules / CC BY­ND 2.0 ]