Back Estàs aquí:Home Farmàcia Notícies de farmàcia Farmacovigilància Comunicat de l’AEMPS sobre hipercalcèmia per a sobredosificació de vitamina D

Comunicat de l’AEMPS sobre hipercalcèmia per a sobredosificació de vitamina D

La Conselleria de Salut, a través de la Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia, comunica que l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha emès informe sobre casos greus de hipercalcèmia per sobredosificació de vitamina D en pacients adults i en pediatria.

És conegut que els medicaments que contenen vitamina D poden produir hipercalcèmia. Malgrat això es segueixen notificant al Sistema Espanyol de Farmacovigilància casos greus deguts a la sobredosificació de medicaments que contenen una forma de vitamina D com a únic principi actiu.

La AEMPS recorda als professionals sanitaris:

-Metges prescriptores 

  • Seleccionar la presentació del medicament adequada per a cada situació.
  • Assegurar-se que en la recepta apareixen anotats amb claredat tant la presentació, com la dosi i la freqüència d'administració. Confirmar que s’està administrant de forma correcta el producte en les visites mèdiques successives.
  • Donar explicacions clares als pacients adults i als pares, tutors o cuidadors en els casos de nounats i lactants.
  • Explicar els riscos derivats de la sobredosi d'aquesta vitamina i instruir sobre els símptomes suggestius d'aquesta.

-Farmacèutics

  • Comprovar que la presentació i la freqüència d'administració són adequades per a la situació, abans de la dispensació.
  • En el moment de dispensar el medicament, revisar amb els pares/pacients que coneixen amb exactitud la pauta posològica prescrita.

Per a més informació, podeu consultar aquesta pàgina web de l’AEMPS.

És important notificar les sospites de reaccions adverses a través d'aquest formulari electrònic.

[Font: Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris. 19/03/2019]

[Foto: Infosalut]