Categoria: Farmacovigilància

Comunicat de l'AEMPS sobre l'ús d'Elvitegravir/Cobicistat durant l'embaràs

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut, a través de la Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia,  informa que l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha emès una nota informativa sobre l'ús d'Elvitegravir/Cobicistat durant l'embaràs: risc de fracàs terapèutic i transmissió de la infecció VIH de mare a fill.

Elvitegravir és un antiretroviral inhibidor de la integrasa, en combinació amb altres antiretrovirals, per al tractament de la infecció pel VIH-1. Es troba actualment comercialitzat formant part de dos combinacions a dosis fixes: Genvoya i Stribid.

Un estudi realitzat en dones embarassades ha mostrat una menor exposició a elvitegravir i a cobicistat durant el segon i tercer trimestre de l'embaràs en comparació amb el període postpart. Això podria provocar fracàs virològic i major risc de transmissió de la infecció per VIH de la mare al fill.

Sobre la base de totes aquestes dades, la AEMPS recomana:

  • No iniciar tractament amb elvitegravir/cobicistat durant l'embaràs.
  • Canviar a un règim terapèutic alternatiu en cas d'embaràs.

Podeu consultar més informació en la pàgina web de la AEMPS.

És important notificar totes les sospites de reaccions adverses a través del formulari electrònic disponible en aquesta pàgina web.

[Font: AEMPS. 26/03/2019]

[Foto: Frank de Kleine / Pregnant / CC BY­ND 2.0]