Categoria: Ordenació farmacèutica

L'AEMPS posa en funcionament un web de venda de medicaments per Internet

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha posat en funcionament el web www.distafarma.aemps.es que permet la venda de medicaments d'ús humà no subjectes a prescripció mèdica, a través d'Internet. Aquest sistema s'ha implantat a tota Europa a partir de dia 1 de juliol de 2015.

La Directiva Europea enfront dels llocs web il·legals i medicaments falsificats va regular els requisits de venda l'any 2011 mitjançant la creació d'un logotip comú, per identificar els llocs web de la Unió Europea sobre venda legal de medicaments d'ús humà sense recepta, oferint a la ciutadania garanties de seguretat, qualitat i eficàcia. El 2014, la Comissió Europea va definir les característiques d'aquest logotip al web de les farmàcies, amb la bandera corresponent de cada país.

Per a la posada en funcionament d'aquest tipus de venda de medicaments, l'AEMPS i les comunitats autònomes han creat l'aplicació informàtica DISTAFARMA. Les farmàcies que desitgin implicar-se en aquesta activitat hauran de comunicar-ho telemàticament a la comunitat autònoma que correspongui. Els ciutadans podran accedir a la llista de farmàcies situades en la seva comunitat i que realitzin les vendes d'aquests medicaments sense recepta.

Aquest és el logotip europeu que estarà visible als webs de les farmàcies habilitades:

 

[Font: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. 01/07/2015]

[Foto: Infosalut]

Notícies relacionades a Infosalut
*15/07/2015 - Acord sobre el dret d'ús del logotip de farmàcies en línia.