Back Estàs aquí:Home Formació

Formació

Professionals de l'Administració Pública de Balears han rebut formació sobre atenció al col·lectiu LGTBI

Des de l’aprovació, ara fa dos anys, de la Llei per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per erradicar l’LGTBI-fòbia, ja són 1.037 els treballadors i treballadores de l’Administració Pública de les Illes Balears (sanitat, serveis generals, etc.), que han rebut formació específica en diversitat sexual i de gènere.

Des de la Conselleria de Presidència s’ha fet balanç de les accions formatives, transcorreguts dos anys, des de l’aprovació de la Llei i coincidint amb el Dia Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia, celebrat el 17 de maig.

La formació del personal és una actuació transversal que garanteix que les administracions públiques facilitin al col·lectiu LGTBI l’accés als serveis públics en posició d’igualtat i no discriminació.

En l’àmbit sanitari, des del mes de gener de 2017 l’Hospital Universitari Son Espases disposa de la Unitat d’Identitat de Gènere (UDIG), que ofereix atenció, orientació, assessorament i acompanyament psicoterapèutic, tant a la població infantil i adolescent (telèfons: 871 20 50 80/81/82) com a les persones adultes (telèfon: 871 20 62 43). A hores d’ara s’han atès 136 persones, de les quals 84 són menors d’edat.

El Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) també ha rebut 89 sol·licituds per canviar el nom a la targeta sanitària a fi d’adequar-lo al gènere sentit, sense necessitat que hi hagi cap diagnòstic de disfòria de gènere.

Llegeix més...

Presentació del programa de la XXIX Escola de Salut Pública de Menorca (2018)

S'ha presentat el programa de la XXIX edició de l'Escola de Salut Pública de Menorca, que es realitzarà del 17 al 26 de setembre de 2018, en el Llatzeret de Maó (Menorca).

La presentació va tenir lloc ahir, 24 de maig de 2018, a la seu del Consell Insular de Menorca, i l'acte va comptar amb representants de totes les administracions i institucions que hi donen suport.

A la pàgina web de l'Escola de Salut Pública de Menorca trobareu tota la informació de les activitats que es duran a terme. Enguany s'han programat 11 cursos i 14 trobades.

A continuació, podeu consultar el programa provisional. Inscripcions obertes!

Podeu estar al dia de les novetats de l'Escola a través dels diferents perfils a les xarxes socials: Facebook (escolasalutpublicamenorca), Instagram (escolasalutmenorca) i Twitter (@escoladesalut).

Llegeix més...

Curs d'estiu sobre avanços mèdics i actualitat jurídica a la UIB

La Facultat de Dret de la Universitat de les Illes Balears (UIB) presenta el curs d’estiu denominat La palpitant actualitat jurídica dels avanços mèdics, que es durà a terme els dies 9, 10 i 19 de juliol de 2018 a la sala d'actes de Ca n’Oleo (c/ L'Almudaina, 4, de Palma).

Objectius

El curs respon a la iniciativa d'abordar les novetats i els temes d'interès en Dret Sanitari, i pretén ser un punt de trobada per a estudiants, professionals, pacients i ciutadans interessats en els apassionants reptes que la Medicina planteja al Dret.

Temàtica

Llegeix més...

L’IdISBa ha obert la convocatòria del Programa de pràctiques d’estiu García-Palmer 2018

L’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) ha obert la convocatòria del Programa de pràctiques d’estiu García-Palmer 2018 en grups de recerca, amb un màxim de 4 places per a estudiants de ciències de la salut del darrer curs de grau o màster.

Aquest programa pretén apropar la recerca biosanitària als estudiants universitaris, per tal d’ajudar-los en la seva preparació al món laboral i impulsar les vocacions científiques.

El programa consisteix en una convocatòria de contractes de pràctiques d’estiu per estudiants de ciències de la salut del darrer curs de grau o màster. S’ofereixen un màxim de 4 places a estudiants per a completar la seva formació durant els mesos d’estiu en els grups de recerca de l’Institut.

El programa de formació tindrà una doble vessant teòrico-pràctica i una durada de 10 setmanes entre el 2 de juliol i el 7 de setembre de 2018.

Llegeix més...

L'Hospital Mateu Orfila acull la IV Jornada d'Investigació d'Infermeria de l’Àrea de Salut de Menorca

Divendres 11 de maig, es va celebrar a l'Hospital Mateu Orfila la IV Jornada d’Investigació d’Infermeria de l’Àrea de Salut de Menorca. És una iniciativa del Grup de Recerca d’Infermeria de Menorca (GIINM), que enguany va tenir com a lema "Fent recerca. Pòsters, idees, resums, comunicacions, congressos, projectes...".

La Jornada, dirigida a professionals i estudiants d’infermeria, va començar a les 9 hores amb l’acte d’inauguració a càrrec del gerent de l’Àrea de Salut de Menorca, Antoni Gómez, i de la directora d’Infermeria, Bárbara Duque.

El programa de la Jornada va constar de tres ponències:

- "El paciente activo en la Escuela Madrileña de Salud", a càrrec de Pedro Soriano Martín, tècnic de la Subdirecció General d’Humanització de Escuela Madrileña de Salud, fundador del projecte FFpaciente & Blogs sanitarios i vocal de l’Associació d’Investigadors en eSalut d’Espanya.
- "Implementación de Journal Club en el turno de noche. Potenciar la investigación", a càrrec de Miquel Ángel Fernández Caballero, diplomat universitari en infermeria i coordinador assistencial de l’Àrea d’Urgències de l’Hospital Clínic de Barcelona.
- "Institut d’Investigació Sanitària Balear (IdISBa)", a càrrec de Margalida Frontera Borrueco, directora general d’Acreditació, Docència i Investigació en Salut del Govern de les Illes Balears.

Llegeix més...