Back Estàs aquí:Home Formació Notícies de formació

Formació

Els zeladors de l'Hospital de Manacor participen en les sessions sobre cronicitat

Els zeladors de l'Àrea Quirúrgica i Assistencial de l'Hospital de Manacor han rebut durant una setmana diverses sessions sobre el programa de cronicitat, impartides per la infermera Margalida Terrassa, gestora de casos hospitalaris (IGCH).

Terrassa treballa conjuntament amb companys d'Atenció Primària per tal d'oferir una atenció integral al pacient crònic complex i avançat i assegurar una continuïtat assistencial.

Aquest programa contempla des de l'assistència domiciliària, a Atenció Primària, passant per l'Hospital d'Aguts i acabant en els serveis assistencials socisanitaris. Així un mateix pacient es pot moure a través d'aquesta xarxa assistencial.

Llegeix més...

S'autoritzen els ensenyaments del Grau d'Odontologia per al curs 2017-2018

El Consell de Govern ha autoritzat la Universitat de les Illes Balears (UIB) a implantar i impartir els ensenyaments del Grau d'Odontologia per al curs 2017-2018.

El Grau d'Odontologia és una titulació de la Universitat de les Illes Balears proposada per l'Escola Universitària d'Odontologia ADEMA, adscrita a la UIB, de la qual és titular l'Acadèmia Dental de Mallorca, SL (ADEMA).

El procés d'autorització dels estudis va començar el mes d'octubre de 2015 i el mes d'abril de 2017 es va emetre l'informe favorable sobre la seva implantació.

L'Escola Universitària d'Odontologia ADEMA, adscrita a la UIB, impartirà la titulació, de 300 crèdits ECTS, dividits en cinc cursos de 60 crèdits ECTS.

Llegeix més...

Conferència del Dr. Benito a l'Hospital de Manacor, sobre sensibilitat i humanitat amb el pacient

Per tancar el cicle de conferències organitzades amb motiu de la celebració del XX aniversari de l'Hospital de Manacor, fa uns dies va tenir lloc la conferència del Dr. Enric Benito amb el títol "Presència i compassió, la tecnologia oblidada de la medicina".

La gerent de l'Hospital de Manacor, Catalina Vadell, va presentar el Dr. Enric Benito, que va fer una conferència sobre la presència i la compassió en la medicina, recordant que era el darrer ponent d'aquest cicle del conferències.

Vadell va destacar que Benito actualment és professor a diferents universitats, després d'haver-se jubilitat a finals de l'any passat. El pal·liatòleg, metge i humanista, Enric Benito és conegut també per ser membre de la Societat Espanyola de Cures Pal·liatives (SECPAL).

Llegeix més...

Un any de Facultat de Medicina a les Illes Balears

El proper divendres, 23 de juny de 2017, se celebrarà a la sala d'actes de l'Hospital Universitari Son Espases la jornada "Un any de Facultat de Medicina a les Illes Balears".

A continuació podeu consultar el programa de la Jornada:

A les 9.30 h. Inauguració i benvinguda.

A les 9.45 h. Models docents en el Grau de Medicina.

Llegeix més...

Curs a l'Hospital de Manacor sobre acompanyament emocional en la malaltia, mort i dol

Els dies 31 de maig, 1, 2 i 5 de juny es va dur a terme a l'Hospital de Manacor la segona edició del curs "Acompanyament emocional en els processos de malaltia, mort i dol", impartit per l'Associació Nava Jeevan. Aquesta Associació es va crear per oferir acompanyament emocional en grup en els processos de malaltia, mort i dol.

La psicòloga Bel Ferrer, presidenta de l'Associació, va parlar del sofriment que deixa la mort d'una persona estimada i de com la societat ignora aquest patiment i "t'empeny a continuar amb la teva vida com si res hagués passat". Des de l'Associació asseguren que "formar part d'un grup que passa pel mateix procés que tu, fa que et sentis més comprès, que puguis expressar els teus sentiments i que et sentis acompanyat en el teu dolor".

Llegeix més...