Back Estàs aquí:Home Formació Notícies de formació Cicles formatius i universitat

Cicles formatius i universitat

Nova edició del Màster en Gestió Sanitària (UIB)

Durant l'any acadèmic 2017-18, la Universitat de les Illes Balears (UIB) oferirà la tercera edició del Màster en Gestió Sanitària. Es tracta d'un títol propi de la UIB, en format semipresencial, de 68 crèdits ECTS (160 hores presencials). Les sessions presencials s'imparteixen a l'edifici Sa Riera (Palma), els divendres a la tarda, de 16 a 21 hores (inici: octubre de 2017 / final: juny de 2018).

Aquest màster està organitzat per la Universitat de les Illes Balears (UIB) i patrocinat pel Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears (COMIB) i la Societat Espanyola de Directius de la Salut (SEDISA).

El programa del curs proporciona una visió de conjunt de la gestió sanitària i aprofundeix en totes i cadascuna de les dimensions relacionades amb ella. La primera part del màster aprofundeix en els aspectes més generals dels models i sistemes sanitaris del nostre entorn. A continuació es treballen coneixements més especialitzats necessaris per a una bona gestió de les institucions sanitàries. Finalitzant amb matèries centrades en la gestió de serveis sanitaris.

Cada matèria és impartida per professors universitaris especialitzats, que aporten una visió més acadèmica, conjuntament amb professionals de primer nivell, que aporten una visió més pràctica gràcies a la seva experiència laboral.

Llegeix més...

Inici del programa de pràctiques d'estiu García-Palmer de l'IdISBa

L'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) va convocar el mes de maig el programa de pràctiques d'estiu García-Palmer. Aquest programa pretén apropar la recerca biosanitària als estudiants universitaris, per tal d'ajudar-los en la seva preparació al món laboral i impulsar les vocacions científiques.

Els tres estudiants de ciències de la salut seleccionats per formar part del programa de pràctiques d'estiu García-Palmer han iniciat la seva estada en els següents grups de recerca de l'Institut:

- Antònia Siquier Perelló, en el Grup "Neurociència congnitiu-afectiva i Psicologia Clínica", sota la supervisió de la Dra. Carolina Sitges Quirós.

- Miquel Antich Rosselló, en el Grup "Teràpia Cel·lular i Enginyeria Tissular", sota la supervisió de la Dra. Marta Monjo Cabrer.

- Mónica Antolín Vallespín, en el Grup "Neurofisiologia del Son i dels Ritmes Biològics", sota la supervisió del Dr. Antoni Gamundí Gamundí.

Llegeix més...

Procediment per a l'obtenció del títol d'especialista en Ciències de la Salut

Es troba disponible a la seu electrònica del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport el tràmit per a la inscripció dels residents d'últim any que tinguin previst finalitzar el seu període de formació com a especialistes en Ciències de la Salut a partir del mes de maig de 2017 amb avaluació final positiva.

Els nous especialistes hauran de sol·licitar l'Ordre de Concessió del seu títol d'especialista per via electrònica.

Els interessats que hagin acabat o acabin la seva formació com a especialistes a partir del mes de maig de 2017 podran accedir a la seu electrònica del Ministeri mitjançant aquest enllaç.

Llegeix més...

Son Espases acull una Jornada sobre el primer any de funcionament de la Facultat de Medicina

Divendres, 23 de juny de 2017, l’Hospital Universitari Son Espases va acollir una Jornada amb motiu del primer aniversari dels estudis de grau de Medicina de la UIB que s’imparteixen a Son Espases.

El rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Llorenç Huguet; la degana de la Facultat de Medicina, Margalida Gili; la directora general d’Acreditació, Docència i Investigació en Salut, Margalida Frontera; el director general de Política Universitària i d’Ensenyament Superior, Juan José Montaño, i el director gerent de Son Espases, Josep Pomar, van ser els encarregats d’inaugurar la Jornada.

Durant el matí, es van organitzar tres taules rodones. La primera, sobre els diferents models docents en el Grau de Medicina impartits en diverses universitats d’arreu de l’Estat; la segona, sobre les matèries bàsiques i clíniques en els ensenyaments actuals de Medicina, i la tercera es va centrar en els esforços que, durant anys, s’han fet perquè aquesta Comunitat Autònoma disposi d’una Facultat de Medicina.

Llegeix més...

Resolució de la convocatòria del programa de pràctiques d'estiu García-Palmer de l'IdISBa

L'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) va convocar el mes de maig el programa de pràctiques d'estiu García-Palmer. Aquest programa pretén apropar la recerca biosanitària als estudiants universitaris, per tal d'ajudar-los en la seva preparació al món laboral i impulsar les vocacions científiques.

El programa consisteix en una convocatòria de contractes de pràctiques d'estiu per a estudiants del darrer curs de Grau o Màster. S'ofereixen un màxim de 3 places a estudiants per a completar la seva formació durant els mesos d'estiu (de l'1 de juliol al 10 de setembre) en els grups de recerca de l'Institut.

Una vegada valorats els currículums dels candidats i fetes les entrevistes, la concessió de les places ha estat per a:

- Antònia Siquier
- Miquel Antich
- Mónica Antolín

Llegeix més...