Categoria: Formació continuada

Son Espases organitza la I Jornada d'Actualització de Càncer de Pulmó

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Comitè de Càncer de Pulmó de l'Hospital Universitari Son Espases ha organitzat la I Jornada d'Actualització de Càncer de Pulmó amb dos objectius: d'una banda, debatre sobre les controvèrsies en l'abordatge d'aquesta patologia i, d'una altra, analitzar els darrers avenços en el tractament, com ara la immunoteràpia.

El càncer de pulmó és una de les malalties més greus i un dels càncers amb més incidència. De fet, és el que causa més mortalitat entre els homes i el tercer entre les dones, després del càncer de còlon i del de mama. És el càncer més letal entre els homes perquè és el més freqüent i perquè en el 70 % dels casos es diagnostica en una fase avançada (el 30 % restant són quirúrgics). Val a dir que el tabaquisme és la causa més comuna que provoca càncer de pulmó.

El Comitè de Càncer de Pulmó de l'Hospital es va crear l'any 1991 i està format principalment per especialistes dels serveis de Pneumologia, Radiologia, Oncologia i Cirurgia Toràcica, tot i que també n'hi ha dels de Medicina Nuclear, Radioteràpia i Anatomia Patològica. En aquest Comitè, que es reuneix periòdicament, s'estudien i s'analitzen els casos de càncer de pulmó que es diagnostiquen per determinar de manera multidisciplinària quin ha de ser l'abordatge del tractament. El Servei de Pneumologia té una consulta de diagnòstic ràpid del càncer de pulmó, que en només 15 dies determina el tipus de tumor detectat i l'extensió que ocupa.

Durant la Jornada s'han organitzat sis taules rodones, en les quals s’ha debatut sobre aspectes que generen molta controvèrsia, com ara si els programes de cribratge del càncer de pulmó són efectius o no, quin ha de ser el tractament en els estadis localment avançats (quimioteràpia i cirurgia, quimioteràpia i radioteràpia, o quimioteràpia, radioteràpia i cirurgia) i el paper de la biòpsia líquida, entre d'altres. També s'hi ha debatut sobre els nous tractaments amb la immunoteràpia i les teràpies dirigides.

Més informació a l'Agenda d'Infosalut.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 08/04/2016]

[Foto: IB-Salut]

Què en diu la premsa
*09/04/2016 Ciutat.es - Son Espases acoge una jornada sobre el tratamiento del Cáncer de Pulmón.